a zichy ligetben láthatók majd

2019.05.10. 16:30

Óvodások mesés kertjei, másodszor

Mosonmagyaróvárról hozták az ötletet tavaly, és miután nagy sikert aratott az óvodák körében a Mesés kertek elnevezésű kertépítőverseny, ezért az idén másodszor is megrendezik.

Borsányi Bea

A nyertes Árpád Úti Óvoda csoportja és kiskertje

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A versenyen a tavalyi év után idén is 23 óvodáscsoport vesz részt. A kiskerteket a Hetedhét Játékfesztivál előtti pénteken, május 24-én 16 órától a Zichy ligetben láthatja majd a közönség. Mindegyik alkotás – amelyek fantázianevet is kapnak – egy meséhez kapcsolódik majd, a kertek pedig egy 200-szor 120 centiméteres keretben készülnek. Az építésre egy óra áll a gyerekek rendelkezésére, és mivel a versenyt közös felkészülés, gyakorlás előzi meg, a helyszínen a felnőttek már nem segíthetik a gyerekeket. A munkához a növényeken felül főleg természetes anyagokat, illetve azokat az apró berendezési tárgyakat használhatják, amelyeket az év során – szintén természetes anyagokból – előkészítettek. Miközben a gyerekek építenek, a Pitypang zenekar adja a zenei aláfestést.

A kezdeményező, Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta: a verseny célja, hogy a legkisebbek játékos formában ismerjék és szeressék meg a természetet, a kertészkedés alapjait. Az ötletet az óvodavezetők is támogatják, hiszen a kertészkedés jól használható a környezetnevelési programokban.

Az elkészült kiskerteket az alkotást követően még két hétig lehet megnézni a Zichy ligetben.

 

Vezető képünkön a tavalyi nyertes Árpád Úti Óvoda csoportja és kiskertje. Fotó: FMH-Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában