csökken a környezetterhelés

2019.05.07. 07:25

Milliárdos fejlesztést kapott Csabdi szennyvíztisztításra

Bicske szennyvíztelepe fogadja a két szomszédos község, Csabdi és Mány szennyvizét is. A telep technológiai fejlesztése és korszerűsítése valósul meg 1,3 milliárd forintos összköltséggel, tájékoztatták a lakosságot.

Zsohár Melinda

Nagy András, a bicskei szennyvíztelep vezetője, Huszárovics Antal csabdi polgármester és Földesi József projektvezető Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Huszárovics Antal csabdi polgármester, Nagy András, a bicskei szennyvíztelep vezetője és a Fejérvíz Zrt. bicskei üzemmérnökségének csatornázási ágazatvezetője és Gulyás József, a bicskei üzemmérnökség vezetője foglalták össze az Észak- és Közép-Dunántúli Szennyvízelvezetési és -Kezelési Fejlesztés pályázati beruházásnak a három települést érintő részét Csabdin. A polgármester elmondta: a község csatornahálózata 2002-ben épült ki, több év alatt érték el a folyamatos rákötéseket, a környezetvédelem érdekében szorgalmazva a kapcsolódást. A környezetterhelési díj bevezetése és megemelése szükséges volt országszerte a szemléletformáláshoz, tette hozzá. Csabdin lényegében csak a nem beépített külterületeken fizetik a tulajdonosok a díjat, a lakosság él a csatorna szolgáltatásának kényelmével.

Nagy András, a bicskei szennyvíztelep vezetője, Huszárovics Antal csabdi polgármester és Gulyás József, a bicskei üzemmérnökség vezetője
Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer az ivóvíz, Csabdin és közvetlen környékén a legmagasabb minőségű karsztvíz folyik a csapokból, tájékoztatott Gulyás József a bicskei üzemmérnökség vezetője. A hálózatot nem klórozzák, esetleges kútkarbantartáskor kerül sor rá csupán, s nagyon rövid ideig, tette hozzá. Bicske, Mány és Csabdi szennyvizét a kisvárosban lévő szennyvíztelep kezeli, korszerűsítésével a környezetterhelés még tovább csökken, valamint gazdaságosabb lesz az üzemeltetés, mondta el Nagy András szennyvíztelep-vezető. A beruházás kapcsán többek között hálózatrekonstrukciót hajtanak végre, megnövelik a tisztítási kapacitást, két új közterületi átemelőt építenek, s hetet felújítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában