Tér, parkoló, út, járda, közvilágítás

2019.05.21. 07:12

Megújul a szabadbattyáni faluközpont

A Csíkvár tér teljes körű rekonstrukciója a múlt évben kezdődött a nagyközség központjában. Megszépült az orvosi rendelő, elkészült a kibővített parkoló, és történelmi emlékhelyet alakítottak ki.

V. Varga József

Folytatódik a Csíkvár tér teljes körű felújítása Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

A második ütemben a rendelő parkolója és az út közötti tér, valamint a túloldalon lévő áruház előtti terület felújításával folytatódik a munka – mondta Polyák István polgármester. Bővítik a bolt előtti parkolót, kiemelten figyelve biztonságossá tételére. Fontos szempont, hogy jól használható, szép, esztétikus, virágos területet alakítsanak ki. Legfőbb céljuk, hogy a kialakított tér megfeleljen az elvárásoknak, és igényes, kulturált, a településhez méltó faluközpontot jelentsen majd mindenki számára.

Folytatódik a Csíkvár tér teljes körű felújítása
Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

Még az első fél évben a Dózsa utcát is szeretnék felújítani, a képviselő-testület döntött, megkezdhető a munka. Vis maior forrásból az eredeti, mart aszfaltos felületet állítják vissza, de saját erővel megtoldva egy erősebb utat készíttetnek. Megkezdték a Mártírok úti járda (a Táncsics utcától a település határáig tartó szakaszának) tervezését. Ezt a balesetveszélyes szakaszt a járda megépítésével igyekeznek biztonságosabbá tenni.

Ugyancsak az első fél év feladatai közé tartozik a Szivárvány dűlő közvilágításának bővítése. Megszületett a határozat, megkezdődött a tervezés, valamint a szakhatóságokkal való egyeztetés. A kivitelezési munkálatok befejezése a nyár közepére várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában