A köztársasági elnök adta át

2019.05.27. 17:11

Megnyílt a martonvásári Agroverzum

Hétfőn Áder János köztársasági elnök adta át hivatalosan, ünnepélyes külsőségek között az Agroverzum Tudományos Élményközpontot.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az elnevezés jól fedi azt, mire is számíthat a látogató a Brunszvik-kastély mellett kialakított látogatóközpontot felkeresve. A két szinten, 650 négyzetméteren berendezett, interaktív állandó tárlat egyrészt bemutatja azokat a gazdasági és társadalmi kihívásokat, amelyekkel a XXI. században a klímaváltozás miatt szembe kell néznünk, másrészt a látogató elé tárja az agártudományok e kihívásokra eddig adott válaszait is.

Az Agroverzum a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) első olyan fejlesztése, amely önálló intézményi szintre emeli a tudomány népszerűsítését és a tudománykommunikációt – tájékoztatott az MTA Agrártudományi Kutatóközpontja.

Az Agroverzumban Áder Jánost Bajzáth Judit osztályvezető kalauzolta a kiállítási terekben. Hangsúlyozta: a tárlat a tudományos eredmények mellett alapismereteket is közvetít.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A központ átadója alkalmából Lovász László MTA-elnök mondott beszédet, majd Áder János jelenlétében átvágták az épület bejárata előtti szalagot.

A köztársasági elnök meglátogatta még a közeli Fitotront, később útja a CO2 kísérleti parcellához vezetett, amelyet szintén vezetéssel tekintett meg.

További részleteket a keddi Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában