cardio és séta

2019.05.09. 07:05

Jubiláló magyaralmási asszonytorna

Immár 20 éves az asszonytorna a településen, melyet 1999. februárjában indított el Nagy Lenke háziorvos.

Káldor András

Fotó: szervezők

– Az ötletet valójában a kényszerhelyzet szülte: két bordám törött el abban az időben. A budapesti egyetem egyik professzora azt mondta: „Kollegina” maga napozzon, meg sportoljon! Mivel egyedül unalmas, és egyáltalán nem motiváló hosszú távon a torna, meghirdettem a lakóhelyemen. Nagy örömömre volt rá igény! Ha összeszámolnám, az évek során hányan látogattak el hozzánk, illetve csatlakoztak hosszabb-rövidebb időre – bizony nagyon sokan lennénk hattól a hatvanhat évesig! Jelenleg változó a létszám: 6-10 fő a „mag”, akikkel rendszeresen tornázunk. – tudtuk meg az ötletgazdától, aki időközben Székesfehérvárra költözött, ám onnan is visszajár a közösség és a mozgás kedvéért.

– Mára már több mint torna! Minden héten egyszer, 45-50 percet tornázunk zenére, ami aerobik jellegű, kondicionáló. Minden testrészünket átmozgatjuk, van benne egy kis cardio rész is, amelyben megpróbáljuk a pulzusszámunkat felpörgetni. Végül a tornát nyújtással, relaxációs gyakorlatokkal fejezzük be. – tette hozzá.

Vannak rendszeres programjaik: decemberben karácsonyi ünnepi, nyár elején júniusban pedig szezonzáró kerti partik, melyeket Magyaralmás egyik büszkesége, a néhány éve felújított labdarúgó pálya mellett tartanak. A sok grillezett finomság, sütizés után, pedig a fenyveserdő körül zsírégető sétára mennek.

Fotó: szervezők

Az Asszonytorna vezetője:. Nagy Lenke. A csoport jelenlegi tagjai: Horváthné Icu, Némethné Ágota, Németné Erika, Szűcsné Zsuzsa, Szűcs Krisztina, Tóthné Lívia, Vasné Aranka, Véghné Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában