A közösség tere lesz

2019.05.22. 07:00

Átadták a megújult, szökőkutas III. Béla király teret

Az idei év egyik leglátványosabb komplett köztéri felújításának végére került pont kedden – hivatalosan is átadták ugyanis a III. Béla király teret, amely akár a kapcsolatteremtés új helyszíne is lehet – hangzott el az átadón.

S. Töttő Rita

Az Arany János Általános Iskola diákjainak műsorával, ünnepélyes keretek között adták át kedden a több ütemben felújított III. Béla király teret. Megújultak a burkolatok, a parkolók, a zöldfelületetek, és már működik a szökőkút is. Cser-Palkovics András polgármester és Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő köszöntötte az átadás résztvevőit, s elhangzott: a parképítés a jövőről szól, éppen ezért az elültetett fák között a fiatalság megjelenését is várják. Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Városgondnokság segítségével parkosították a III. Béla király teret, melynek megújulása során további harmincegy fa, valamint több mint 1200 egyéb növény kerülhetett a parkba – sorolta az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester, aki a színes virágágyások és a felújított szökőkút mellett rámutatott a szintén most elkészült parkolóra, amely új burkolatot kapott, egységesítve ezzel a környéket. A beruházás össz­értéke több mint 60 millió forint volt, amelyet az ÚT 2017–19. program keretében teljes egészében az önkormányzat biztosított.

 

– Remélem, amikor erre járunk, mindig látunk itt embereket beszélgetni a környezetben, jókedvűen, mosolyogva, ahogy ez egy közösségi térhez illik – tette hozzá. Kovács Béla Sándor, a terület önkormányzati képviselője pedig örömét fejezte ki, hogy a tavaly átadott Jávor Ottó tér után újabb parkot adhattak át, amely a kapcsolatteremtés újabb tere lehet a városban.

Az Arany János Általános Iskola diákjainak műsorával, ünnepélyes keretek között adták át kedden a több ütemben felújított III. Béla király teret. Megújultak a burkolatok, a parkolók, a zöldfelületetek, és már működik a szökőkút is.
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A III. Béla király téren tavaly júliusban indult a munka, kicserélték az aszfaltburkolatot, épült tizenkilenc új parkolóhely és több járdaszakasz, illetve a díszfák és dísz­cserjék mellett további zöld felületek kialakítása is megtörtént.

Ismét birtokba vehetik a lakók a megújult teret, a felújítás részleteiről Cser-Palkovics András polgármester számolt be
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A parkosítás ugyanis tavasszal folytatódott a virág­ágyások beültetésével, a murvasétány felújításával és a füvesítéssel. Az egyik medencét megszüntették, ahol virágágyások kaptak helyet, valamint az egyik köztéri alkotás, valamint felújították a szökőkutat, amely egy modern, hat befúvós, vízforgatós üzemeltetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában