lehetőségek

2019.05.01. 07:45

Helyben tartanák az ercsi ifjakat

Munkáltatóknak és diákoknak szóló szakmai napot szerveztek nemrég a kisvárosban.

Bokros Judit

Az „Esély, otthon, jövőforrás Ercsiben” projekt keretében egész napos esemény zajlott az Eötvös József Művelődési Házban. Pályázati forrásnak köszönhetően egyrészt munkáltatói fórumot, másrészt diákoknak szóló szakmai napot tudtak rendezi – mondta el Gólics Ildikó szakmai vezető.

Kedvezmény jár a kártyával rendelkezőknek

A délelőtt folyamán két nagyobb, nemrég Ercsibe települt cég és helyi vállalkozások képviselői számára ismertették a pályázati programot, amellyel a helyi fiatalokat próbálják helyben maradásra ösztönözni. Az önkormányzatnak már van egy – a pályázati kritériumoknak megfelelő – támogatási rendelete, s ennek köszönhetően az érintett fiatalok hat hónapon keresztül támogatást kaphatnak. A projekt egyéb elemeihez tartozik még a városi ifjúsági kártya bevezetése. Ez öt csatlakozó helyi cég közreműködésével tud megvalósulni, amelyek vállalták, hogy a kártyával rendelkező – szintén bizonyos előfeltételeknek megfelelő – ifjak számára kedvezményt biztosítanak. Délelőtt a Városkutató Intézet részéről is érkezett vendég, aki a Z-generációról tartott előadást, ami azért nagyon fontos, mert a munkáltatók így jobban megismerhetik a ma fiataljait. A Kormányhivatal munkatársa szintén bemutatott egy programot, majd délután Szakmák napjaként folytatódott a rendezvény.

Modern technológiákkal is megismerkedhettek Fotó: a szervezők

Kiállítóként az Óbudai Egyetem, a Kodolányi János Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum képviselői voltak jelen, ők tájékoztatták az érdeklődőket az elsősorban nappali rendszerű képzési lehetőségekről. Ott volt még két helyi cég is. Gólics Ildikó hozzátette: az Eötvös iskolából 7-8. osztályosok érkeztek, de máshol tanuló ercsi fiatalok is részt vettek a rendezvényen, amelyen robotikáról, programozásról is szó esett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában