500 önkéntes, 3 percben

2019.05.07. 12:30

Hangos Biblia: nyáron indul a fehérvári felolvasás

A Hangos Biblia felvétele 2016-ban indult, a Kárpát-medencében élő, különböző magyar dialektusban beszélő 500 önkéntes háromperces részletekben olvasta fel az egész Újszövetséget.

Borsányi Bea

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az idén tervbe vették a program folytatását: az egyházmegyénként szervezett felolvasócsoportok segítségével, háromperces részletekben ezúttal a teljes Ószövetséget szeretnék rögzíteni. Az ezzel kapcsolatos hétfő délutáni, Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón, amelyen Benyik György, a program elindítója egyben átadta a felolvasásra kerülő Ószövetségi részeket Ugrits Tamás pasztorális helynöknek, elmondta, a katolikus hívek 10 százaléka hallgatja, 1 százaléka olvassa a Bibliát, amelyről az is elhangzott: a több ezer évig tankönyvként is használt tudásanyag – amely megihletett számtalan verset, irodalmi alkotást és festményt – mindaddig halottnak tekinthető, ameddig valaki ki nem nyitja és nem kezdi el olvasni.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A felolvasás folytatását egyébként minden egyházmegyében lelkesen fogadták, a kivitelezéshez szükséges 1641 felolvasó helyére pedig máris túljelentkezés van. Fehérváron a felolvasások idejét szeretnék összekapcsolni az augusztusi ünnepkörrel, és szeptember elején lenne a felvételek vége. Az egész program egyébként szeptember 29-én, a Szentírás vasárnapján, Szegeden zárul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában