bölcsődefejlesztési támogatás

2019.05.14. 07:50

Gazdagodott az apróságok birodalma Fehérváron

Több mint 10,5 millió forintos vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás érkezett bölcsődefejlesztési célra. A forrásból négy intézmény olyan korszerű játékokkal is gazdagodott, melyek segítik a gyermekek lelki és testi fejlődését.

Palocsai Jenő

A bölcsődében Kertész Gabriella intézményvezető kísérte körbe a megjelenteket

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ez a támogatási összeg Székesfehérvár területén belül négy létesítményt érint, hiszen a Nyitnikék, a Napraforgó, a 8. számú és a hétfőn meglátogatott 7. számú bölcsőde tudott fejlődni általa.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a szedreskerti bölcsőde irodai és informatikai bútorokat és berendezést kapott, illetve játszóeszközöket. Fontos, hogy az itt dolgozók munkáját is segítsük, és hogy a picik is minél otthonosabban tölthessék itt el a mindennapjaikat. Az elmúlt években több pályázaton is sikerrel indultak, így szinte valamennyi része megújult az épületnek, s ez most kiegészült az eszközpark korszerűsítésével.

A bölcsődében Kertész Gabriella intézményvezető kísérte körbe a
megjelenteket
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Itt 95 kisgyermek ellátásáról 29 dolgozó gondoskodik. A mostani pályázat keretében nyolc csoportszoba örvendhet olyan újdonságoknak, mint az építőjátékok, az autók, bábok sőt egy babakonyha. A nevelők mágneses táblát kaptak, a hozzávaló korongokkal. A technikai dolgozók munkáját olyan, a higiénia megtartását segítő eszközök segítik majd, mint a takarítókocsi vagy a tároló szekrény.

A megjelenteket Kertész Gabriella, az intézmény vezetője kísérte körbe a harmonikusan berendezett, tiszta épületben. A vezető elmondta, hogy szükség volt már egy irodai sarokra az adminisztrációhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában