Megújult az anyakönyvvezetői iroda

2019.05.04. 07:15

Emelkedett a köztisztviselői illetményalap Sárbogárdon

A testület Sükösd Tamás polgármester előterjesztésére módosította a köztisztviselők díjazásáról szóló önkormányzati rendeletét, mely szerint a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2019. évi illetményalapjának mértéke 60 ezer forintra emelkedik.

V. Varga József

Sükösd Tamás polgármester

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a képviselő-testület saját hatáskörében munkaszüneti nappá nyilvánítsa a közszolgálati tisztviselők napját, július elsejét. A grémium ezzel a passzussal is kiegészítette önkormányzati rendeletét.

Az elmúlt időszakban a pótelőirányzatként kapott állami támogatások, az átvett pénzeszközök, valamint az önkormányzat költségvetési rendeletét érintő határozatok átvezetése alapján szükségessé vált a város 2019. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása. Ezek alapján megnövelték a bölcsőde, az óvoda, a könyvtár és a polgármesteri hivatal személyi juttatásainak előirányzatát.

Sükösd Tamás polgármester
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az anyakönyvvezetői iroda felújítására 827 ezer forintot fordítottak, ez az összeg a dologi kiadásokat növelte. Egyetértettek a képviselők az építési szabályzat módosításával, így a Vt-Z építési övezetben a kialakítható legkisebb telek területe a jelenlegi 2000-ről 1000 négyzetméterre csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában