felavatták

2019.05.19. 07:10

Átadták az egészségházat Sárszentágotán

Az egészségügyi alapellátás keretében bővítették és felújították az alig több, mint ezerfős falu egészségházát: az önkormányzat a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán 51,4 millió forintot nyert a beruházásra.

V. Varga József

Szűts Szabolcsné Edit (b) védőnő a várandós kismamának, Feketéné Exner Angélának mutatja „új birodalmát” Fotó: VV

Amint Sebestyén Zoltán polgármester hangsúlyozta: egy 1360 fős kis település életében különösen nagy jelentőséggel bír a felújított orvosi rendelő és az új védőnői szolgálat átadása. A létesítményt pénteken délelőtt avatták.

Sárszentágotán az első orvosi rendelőt és önálló orvosi lakást 1967-ben kezdték építeni, a védőnői szolgálat az 1980-as évek elejétől az iskola épületében működött – emlékezett Sebestyén Zoltán. Elengedhetetlenné vált a fejlesztés.

– Remélem, hogy a megújult és a most átadott orvosi rendelő és védőnői szolgálat a lakosság megelégedésére szolgál – folytatta. – Legyünk rá büszkék, becsüljük meg!

Szűts Szabolcsné Edit (b) védőnő a várandós kismamának, Feketéné Exner Angélának mutatja „új birodalmát” Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az elöljáró külön köszönetét fejezte ki Magyarország kormányának a támogatásért, valamint megköszönte a pályázatíró, a tervező és a kivitelező munkáját is. Beszédét Jókai Mór gondolatával zárta: „Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.” A megye településeinek gyarapodásáról, épüléséről-szé­püléséről szólt köszöntőjében Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A vendégeket és a helybelieket az egészségházban Varga Gábor háziorvos és Szűts Szabolcsné Edit védőnő kalauzolta. A védőnőtől azt is megtudtuk, hogy a faluban idén már 8 csecsemő született, és 11-en várandós kismamák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában