Akciódús héten vannak túl

2019.05.04. 07:20

A szív védelméről szó szerint és átvitten a csóri egészséghéten

Tudásfölhalmozó, mégis akciódús héten vannak túl a település polgárai. Azazhogy, még vége sincs: szombaton 9-től 14 óráig egészségügyi mérések zajlanak a Fő téri iskolaépületben.

Majer Tamás

Veronikáék (b) már mernek segíteni a bajban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Koleszterint, vércukrot, vérnyomást is mérnek, sőt, különböző, nemekre specializálódott méréseket is.

Nos, Bódis Veronikától tudjuk – ő a Csóri Alkotó Közösség elnöke –, hogy a hétfőn elindult Egészséghét nevet viselő rendezvénysorozatot együtt szervezték meg a helyi civil egyesületek és az önkormányzat. A majálist is becsatolták a programsorozatba, szerdán Fekete László erősportoló segítségével állították fel a falu májusfáját. A hét folyamán meghallgatható testi, szervi betegségeket tematizáló elő­adások mellett a lélekre is jutott idő. Mindjárt az első nap mesefoglalkozásokat tartott Varga Adrienn meseterapeuta. Pénteken Pál Feri atya a lelki egészségről beszélt rendkívül szórakoztatóan, mégis tanulságokat átadva.

Veronikáék (b) már mernek segíteni a bajban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pénteki program záróakkordja Mészáros Zalán és Klupács Péter, akcióba hívó tréningje volt. Az újraélesztés alapfogásait plántálták bele a bátrakba. A két szaki hosszú ideje viszi faluról városra, iskolákból munkahelyekre az életmentő tudást. Adataik szerint aggasztóan kevés azoknak a száma hazánkban, akik tudnak és mernek segíteni, ha a közelükben valakinél beüt a hirtelen szívleállás, szívhalál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában