Kovács István ígéri: folytatása következik

2019.05.05. 07:15

A mezőfalvi futónagykövet vajdasági missziója

A futónagykövet idei Nyuszifutása Daruszentmiklóson indult még jóval húsvét előtt, és a napokban fejeződött be a Vajdaságban.

V. Varga József

A cipőfűzőnek fontos szerepe van, az tolja a helyére a sarkat

Fotó: Shutterstock

Kovács István tavaszi futása a 24. volt a sorban, a lelkes, elkötelezett hosszútávfutó csaknem negyedszázada önerőből szervezi gyermekprogramjait. Határon innen és határon túl zajlott az idén is a Húzd fel a nyúlcipőt az egészségedért! jelmondatot viselő akció. A kiváló sportember, és nem kevésbé a gyerekekért önzetlenül cselekvő programszervező, vajdasági helyszínekre is ellátogatott, hogy mozgásra bírja az aprónépet.

A Délvidéken a Fény – Gyógyuljunk Együtt Egyesület bábáskodott misszió­ja fölött, a „menetrendben” tucatnyi település szerepelt: Adorján, Csantavér, Hajdújárás, Horgos, Kevi, Királyhalom, Magyarkanizsa, Martonos, Nosza, Oromhegyes, Tótfalu és Zenta. A martonosi iskolában a maratonfutónak kiskövete, Dávid Kitti segédkezett; Pistát régi barátként a betegségéből felgyógyult kislány édesanyja, Dávid Veronika látta vendégül. A magyarországi futónagykövet a fehérvári önkormányzat adományait vitte délre, a lurkók ajándékot kaptak, az óvodák, az iskolák sportszerekhez jutottak. Mezőfalvi emberünk ezúttal is bemutatta közkedvelt pekingi olimpiai fáklyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában