ritka eszköz

2019.05.16. 11:00

A dunaújvárosi Barbara és az új tandem szabadsága

Ismét az emberség egy remek példájáról tudunk beszámolni. A történet akkor kezdődött, amikor Jovány Barbarát, a hat­éves korában súlyos betegség miatt megvakult lányt értesítették a vakok intézetéből, hogy nem tudják tovább tárolni tan­dem­kerékpárját, oldja meg annak elhelyezését.

Balla Tibor

Barbara egy saját készítésű gyöngy karkötővel köszönte meg Herczeg Farkas Irénnek a segítséget

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Barbara – természetesen segítséggel – lejuttatta Budapestről, de a többévnyi szabadtéri tárolás következményeként használni nem lehetett. Egy vaskos felújítás bizony ráfért a vasparipára, amely több évet állt a vakok intézetének udvarán. De a nyugdíjából csak nagyon szerényen élő lánynak ez elérhetetlen költségekkel járt volna. Laptársunk, a Dunaújvárosi Hírlap ezért megkereste az egyik dunaújvárosi kerékpárszaküzlet és -szerviz tulajdonosát, Herczeg Ferencet és feleségét, Herczeg Farkas Irént, tudnának-e segíteni Barbarának. Nem kellett kétszer feltenni a kérdést, azonnal vállalták, hogy felújítják a kerékpárt.

Barbara egy saját készítésű gyöngy karkötővel köszönte meg Herczeg Farkas
Irénnek a segítséget
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Ritka eset, hogy egy ilyen kerékpárt kell rendbe tennünk, de örömmel vállaltuk a feladatot, amelyből akadt bőven. A váz adott volt, ennek megfelelően arra koncentráltunk, hogy a szerkezet biztonságos és működőképes legyen. Sokat dolgoztunk rajta, de megérte – remélem, Barbara is jó hasznát veszi majd a tandemnek, amely igazán ritka eszköz.

Barbara kimondhatatlanul boldog, hogy újra kerekezhet majd, éjszaka már arról álmodott, hogy suhan a szabadban. Háláját köszönő szavakkal, egy tábla csokoládéval és egy saját készítésű gyöngy karkötővel fejezte ki. Megígérte, amint lehet, Happy nevű kutyájával meglátogatja az üzletet. Már csak egy vágya kielégítetlen, szeretne egy aprócska helyiséget, ahol kerámiázhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában