A fiú, aki a megyét képviselte

2019.05.13. 17:30

A 12 éves Simon Boldizsárt a kórusének csalogatta be az iskolába

Az óvárosban lakó Simon Boldizsár még csak 12 éves, de a róla készült fotó, amelyen Erdő Péter bíboros oldalán látható, már bejárta a kontinens sajtóját.

Sági Zoltán

Simon Boldizsár a bíboros jobbján (a képen balra) – a megilletődöttség általános Fotó: NEK

Na jó, egyelőre még nem annyira Boldizsár, mint inkább a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt, amelynek nemrégiben Budapesten egy 500 fős gyermekkórussal csináltak határokon is túlzengő hírverést a szervezők. E kórusban énekelt a pusztaszabolcsi fiú, akivel – szerencsénkre – sikerült kapcsolatba kerülnünk, majd – még nagyobb szerencsénkre – sikerült otthon találnunk egy rövid beszélgetés erejéig. Az olvasó nem is hinné, milyen elfoglalt manapság egy 12 éves – már ha az iskola mellett karatézik, zongorázik, dráma-stúdióba jár – és gyermekszínész a Vígszínházban.

A meglehetősen önálló Boldizsárt egy napon a Vígszínház hívta castingra

– Hihetetlen érzés volt, remélem, még fogok találkozni a bíborossal. Teljesen szerény volt, nem volt benne semmi nagyképűség. Az emberek, ahogy elmentek mellette, próbálták megérinteni a kezét, a vállát – volt, aki elsírta magát – érzékeltette Boldizsár a pillanat hangulatát, amelyben a Szent István-bazilika előtti fénykép készült. – Nagyon kedves volt velem … Órát egyeztettünk, mert késett a harangszó 2-3 percet. Megnézte az óráját, és megkérdezte: „nálad mennyi az idő?”

Simon Boldizsár a bíboros jobbján (a képen balra) – a megilletődöttség általános Fotó: NEK

 

Magától az jött, hogy „igen”

A színészetre áttérve Boldizsár elmesélte, hallomásból értesült róla, hogy a Marczibányi téren van egy drámastúdió, amelyet Földessy Margit vezet, és Boldizsár 10 éves kora körül eldöntötte, hogy oda szeretne járni. A stúdióba tartva aztán rendre a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium előtt vitt el az útja, ahonnan kihallatszott a kórusének – és igen: a felső tagozatot már ott kezdte el. A meglehetősen önálló Boldizsárt egy napon a Vígszínház hívta be castingra, ahol a Háború és Békébe, a kis Petya szerepére kerestek gyermekszínészt. Alekszandr Bargman rendező megkérdezte tőle: mivel úgyis csak improvizálni kell, nem volna-e kedve fölmenni a színpadra és rögtön kipróbálni a színészekkel? – Én azt mondtam volna, hogy „nem, inkább még egyszer megnézném a szerepet”, de egyszerűen magától az jött, hogy „igen” – adott akaratlanul is tűéles képet Boldizsár a tehetség működéséről. Majd ezt követően, ahogyan ő fogalmazott, a színpadon teletette poénokkal az egészet, mire Bargman nevetni kezdett, és így szólt: „megvettem, a többit már ne hívjátok be”.

Simon Boldizsár 12 éves, nagyra tartja Hugh Jackman színészetét – és valami azt súgja: egy évtized múlva már ő sem szorul bemutatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában