kertészkedő manók

2019.04.26. 07:30

Zöld napokat tartanak a héten a rácalmási óvodában

A föld napja apropóján háromnapos programsorozattal ünneplik meg, hogy a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde tavaly év végén elnyerte a Zöld Óvoda címet, amire nagyon büszkék.

Balla Tibor

A kicsik is segítettek a kertészkedésben

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nem véletlenül, ugyanis ez egy rangos elismerés, 2006 óta 898 óvoda kapta meg, ebből 50 volt Fejér megyei, és csupán egyetlen dunaújvárosi óvoda az eltelt időben. Az első napon mindenki zöld ruhában érkezett az óvodába. Az előzőleg megtanult dalos játékot az udvaron közösen eljátszották, majd délután maradandót alkottak, a vállalkozó kedvű szülőkkel közösen rózsaágyást ültettek a Fő téren, a Szigetfő utca és a Fő utca kereszteződésében álló kopjafánál. Sörösné Dudás Andrea óvodavezető-helyettes elmondta, mindhárom napon zöld ruhában várják a kicsiket. Szerda délelőtt az óvodát virágosították, minden csoport egy kis kertecskét, zöld ágyást készített fűszernövényekkel, virágpalántákkal, konyhakerti növényekkel, vagy ládákba ültettek virágokat.

A kicsik is segítettek a kertészkedésben
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ez a program az egész óvodát – mintegy 150 gyereket – megmozgatta. Mint mondta, a szülők segítségét kérték, hogy a Fő téren álló kopjafa, Nyitrai Mihály alkotása körül segítsenek egy virágágyást létrehozni a rendelkezésre álló 40 tő rózsából. A kicsik is komolyan kivették a részüket a munkálatokból, ültettek, locsoltak. Akadt egy kislány, aki zöld színű királylányruhában zöld tavasztündérként szorgoskodott. A föld napjához kapcsolódóan megrajzoltak egy hatalmas földgömböt, és újrahasznosítható kupakokból fogják kirakni a földrészeket játék közben. Tegnapra autómentes napot hirdettek. Arra kérték a szülőket, hogy ezen a napon kíméljék a földet, hozzák a gyermeket az óvodába kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával vagy gyalog. Délelőtt a Szigetfő út forgalomtól lezárt szakaszán a gyermekek játékos felvonulás tartottak saját közlekedési eszközükkel és egy ügyességi pályán is bizonyíthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában