tűzgyújtási tilalommal együtt

2019.04.09. 07:07

Tilos az avar nyílt téri égetése Székesfehérváron

Az avar és kerti zöldhulladék nyílttéri égetéséről szóló 24/2013. (VI. 14.) önkormányzati rendelet alapján tilos a nyílttéri égetés a hatóság által elrendelt általános tűzgyújtási tilalom idején, illetve a füstködriadó alkalmával elrendelt korlátozás időtartama alatt.

FMH

Fotó: Katasztrófavédelem

Ezért nem lehet kijelölni Székesfehérváron sem az avar és kerti zöldhulladék égetésére az egyhetes időszakot. Az önkormányzat a lakosság megértését és türelmét kéri.

Az ország területén továbbra is tűzgyújtási tilalom van érvényben: a tűzesetek szabad területen történő bekövetkezésének nagyobb kockázata esetén, az erdőgazdálkodásért felelős miniszter, fokozott tűzveszély időszakát (tűzgyújtási tilalmat) állapíthat meg, és hirdethet ki, egyeztetve a katasztrófavédelem központi szervével (BM OKF). Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

További információkért és fontos tudnivalók a katasztrófavédelem oldalán olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában