Pedagógusok és szakemberek

2019.04.04. 17:30

Szakmai képzést tartanak szerdán a NépmesePontban

Mesékről, könyvmesékről, népmesékről, a rendszeres mesehallgatás és a tanulási képességek kapcsolatáról és a mese tanító-nevelő hatásáról is szó lesz azon a szakmai képzésen, amelynek április 10-én, szerdán rendeznek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található NépmesePontban. Az egész napos rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

ÖKK

Dr. Domokos Mariann szövegfolklorista, jogász és Bajzáth Mária, a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely szakmai vezetője érdekes és informatív előadásai hallhatók a szakmai képzésen.

Dr. Domokos Mariann fő kutatási területe a XIX. századi magyar nyelvű népmesék gyűjtésének és kiadásának története, ezen belül elsősorban a mesék nyomtatott írásbeliségben való megjelenését és a rögzített szövegek vándorlását vizsgálja. Bajzáth Mária 1990 óta foglalkozik gyerekekkel, mesékkel és pedagógiával, melynek módszerét a mindennapos gyakorlat alakította ki. Mottója: „Minden gyerek mesehős.” Előadásában arra keresi a választ, hogyan lehet mesék segítségével nevelni és tanítani, hogyan lehet valódi, élő, öröm- és élményalapú kapcsolatot teremteni a népmese, a népköltészeti alkotásokban őrzött tudás és a gyerekek között.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban április 10-én, szerdán 8 órakor kezdődő egésznapos szakmai rendezvényen ingyenes a részvétel, viszont regisztrációhoz kötött. Ezért kérik a szervezők a szakemberektől, hogy regisztráljanak a [email protected] e-mail címen vagy a 06-22/202-025-ös telefonszámon 2019. április 8-ig, hétfőig.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában