A kitartás és küzdelem terepe

2019.04.17. 20:00

Remélik, hogy a kézis sikersorozat az új móri pályának köszönhetően folytatódik

A Dr. Zimmermann Általános Iskola aszfaltos kézilabdapályáját évfolyamok tucatjai koptatták az elmúlt közel negyven évben. Most nemcsak az épület újult meg, hanem mögötte a kézilabdapálya is.

A szabvány-kézilabdapályán más sportokat is űzhetnek majd

Fotó: Hrubos Zsolt

A város önkormányzata sikeresen pályázott a kézilabda-szövetség rekortánpálya-fejlesztési programjában, és nyert teljes összeget támogatásként a felújításra.

– A sport mindenki számára hasznos, legyen az gyerek vagy felnőtt, ezért kívánom mindenkinek, hogy használja ki az új pálya nyújtotta lehetőségeket – mondta Törő Gábor or­szág­gyűlési képviselő.

A rendszeres mozgás testi és lelki erőt is ad

Fenyves Péter polgármester elmondta, hogy 13 éve úgy határoztak, hogy a diákok tehetségét kihasználva sportvárossá fejlesztik Mórt. A város tervei között szerepel, hogy minél több sportszövetséggel felveszik a kapcsolatot, mert így mindenki megtalálhatja a neki való sportot. A vidám műsorral egybekötött avatón részt vett Mehlmann Ibolya 133 szoros válogatott jobbátlövő is, aki a hivatalos avatót követően egy bemutató edzést vezényelt. Mint elmondta, a sporthoz kitartó gyerekek kellenek. Örömforrásnak kell lennie a mozgásnak a napi stressz után, és ebben az iskolában kiemelten fontos a sport, mert sok jó kézilabdás került ki innen.

A szabvány-kézilabdapályán más sportokat is űzhetnek majd
Fotó: Hrubos Zsolt

– Úgy látom, hogy a sportra költött minden forint többszörösen megtérül. Ha valaki egészséges életmódot folytat, annak kevesebbet kell gyógyszerre költenie, emellett a rendszeres mozgás testi és lelki értelemben is megerősíti a fiatalokat és az időseket egy­aránt – mondta Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A móri iskola tanulói eddig is kiváló eredményeket értek el mind megyei, mind országos szinten. Különösen sikeres a duatlon, a triatlon, az atlétika és az úszás. Remélhetőleg a sikersorozat az új pályának köszönhetően folytatódni tud.

A sportnak a családra gyakorolt hatása sem elhanyagolható, a szülők büszkék a gyermekeikre, akik ezáltal pozitív megerősítést is kapnak. A szabvány-kézilabdapályát labdafogó hálóval is felszerelték, de természetesen más sportokat is lehet űzni rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában