ötletes maskarák

2019.04.30. 08:02

Különleges szettekben buliztak Székesfehérvár bolondballagói

Idén 16 székesfehérvári iskola húsz osztálya vett részt a bolondballagási felvonuláson, melynek során az Alba Plaza elől a Zichy színpadra sétálnak át a hamarosan éretté váló diákok.

Tringli Alexa

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az érettségi előtt álló diákokra ráfér egy pici lazítás a nagy hajrá előtt: ezt hivatott szolgálni a bolondballagás szokása. Idén kivételesen nem péntekre esik, mert már zsúfoltak lettek volna a ballagás előtti napok, hiszen ilyenkor a diákok szerenádozni is mennek.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Így a szerdára eső munkaszüneti napon ki is pihenhetik a bolondballagás okozta fáradalmakat a maturandusok.

Az Alba Plaza előtti térről indult meg a menet, a Liszt Ferenc utcán át, a Városház térre, majd a Fő utcán keresztül a Hotel Magyar Király előtti téren felállított Zichy színpadig igyekeznek, ahol egy jelmezversenyen derül kié, kié lett a legötletesebb holmi.

A hagyományokhoz híven a három győztes az önkormányzattól több tízezer forintos jutalmat kap, melyet az érettségi bankettre költhet el az osztályával.

A 2019-es Bolondballagás 100 ezer forintos fődíját a Tóparti Gimnázium 12.A osztálya „Hello tourist!„ című produkciójukkal szerezte meg. Második helyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziumának 12.D Meseparádéja végzett, ők 75 ezer lettek gazdagabbak, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Lánczos Kornél Gimnázium 12.A osztálya léphetett a „Láncos rabjai” című produkciójukkal, akik 50 ezer forinttal gazdagodtak.

A zsűri – dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója és Töll Konrád, a polgármesteri hivatal kommunikációs munkatársa – úgy döntött, hogy valamennyi, a színpadon bemutatkozó osztály produkcióját 20 ezer forintos utalvánnyal jutalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában