Kikapcsolódásként élik meg a borért végzett munkát

2019.04.24. 07:15

Fodor István az Enyingi Öreghegyi Borbarát Klub új elnöke

A tavaszi tisztújító választás eredménye a Városi és kistérségi kézműves borverseny megrendezésével egyidejűleg lépett érvénybe.

Majer Tamás

Úgy jött ki a hosszúlépés, hogy a győztes enyingi borok gazdáival beszélgethettünk: Fodor Istvánnal és Nagy Zoltánnal

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A borversenyen a legjobb vörös díját Horváth Tamás nyerte el egy cabernet franc-nal, a legjobb enyingi vörös díját – egy vegyes vörössel – Fodor István. A legjobb fehér id. Osváth István zenitje, a legjobb enyingi fehér Nagy Zoltán zenitje lett. Vagyis úgy jött ki a hosszúlépés, hogy a győztes enyingi borok gazdái­val beszélgethettünk a tisztújítás apropóján, Fodor István elnökkel és Nagy Zoltánnal, az egyik alelnökkel. A teljesség kedvéért álljon itt: szintén alelnöki teendőket lát el Farkas István.

A klub vezetői büszkék lehetnek a szőlőhegy új utcaneveire, idéntől ugyanis végre szőlős, boros utcanevek, illetve névtáblák jelölik az eddig névtelen dűlőket. Szintén fontos eredményként tekintenek a százhetven fővel megtartott hegyközségi bálra és a borverseny előtti öreghegyi, hagyományos útjavítási munkálatokra is.

Úgy jött ki a hosszúlépés, hogy a győztes enyingi borok gazdáival beszélgethettünk: Fodor Istvánnal és Nagy Zoltánnal
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az enyingi szőlőhegy legjobban az olaszrizlinget szereti, de a rajnai rizling, a zwei­gelt, a kékfrankos, a cabernet sauvignon is kedveli a terepet. Fodor István a Békés megyei Elekről származik, a kétezres évek elején tette át székhelyét a Dunántúlra, egy szőlészeti, borászati cégnél dolgozik. Vannak saját terciái a Balatonnál és helyben is.

Öreghegyi látkép, ezt látva jólesik a délutáni munka a szőlővel
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nagy Zoltán született enyingi, számára örökség a birtok. No, meg persze szenvedély, kikapcsolódás. Az építőiparban dolgozik, kezeiben mindig benne feszül „a valamit csinálni kell” jellemzője, amely attitűdöt pihenéskor sem enged el. A szőlő borral hálálja meg gondoskodását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában