Vértes Szíve Natúrfeszt

2019.04.03. 07:05

Bővül a csákvári rendezvények palettája

Vértes Szíve Natúrfeszt elnevezéssel idén először rendezik meg Csákváron a családokat, kerékpárosokat, túrázókat megszólító egész napos programot május 11-én.

Borsányi Bea

Csomor Tamás főszervező mindenkit hív Csákvárra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A programok délelőtt 9 órakor kezdődnek és több helyszínen is várják az érdeklődőket. Lesznek kézműves gyermekfoglalkozások, környezettudatos élményprogramok, művészi kerékpár-bemutató és bringafoci, a színpadon pedig olyan fellépők szórakoztatják a közönséget, mint a Palinta társulat, a helyi iskola néptáncosai, a Bohemian Acoustic, illetve a TNT „Track”. Mindeközben a sportolni, mozogni vágyóknak több lehetőséget is kínálnak. Szerveznek 9,5 kilométeres bakancsos túrát, 15-20 kilométeres lovas túrát, valamint 20 kilométeres kerékpárversenyt, de arra is lesz lehetőség, hogy városkerülő biciklitúrán ismerkedjenek meg a résztvevők Csákvár nevezetességeivel, s profi kerékpárversenyre is sor kerül.

Csomor Tamás főszervező mindenkit hív Csákvárra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A sajtótájékoztatón a profi kerékpárosokat Szalontay Sándor többszörös magyar bajnok pályakerékpáros képviselte, aki a Natúrfeszten az egyik díjátadó lesz, és a 80 méteres sprintbajnokságon – amelyet amatőröknek rendeznek – azt is megmutatja, hogy sprintel egy igazi profi . Nem mellesleg, azok között, akik indulnak ezen a megmérettetésen egy mountain bike kerékpárt is kisorsolnak. Illés Szabolcs, a város polgármestere elmondta, a rendezvényből szeretnének hagyományt teremteni, és akár tovább bővíteni a mozgásformákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában