Gyógyulj meg, Dávidka!

2019.04.16. 07:15

A sárbogárdi kisfiú napról napra erősebb lesz, növekszik

Minden úgy kezdődött, mint egy egészséges gyermek életében, de Dávidka féléves kora után kiderült, hogy a kisfiú immunrendszer nélkül született. Szombaton jótékonysági koncertet rendeztek a gyógyulásáért.

V. Varga József

Dávidkát a szombati koncertre is elhozták egy kis időre a szülei

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A kétéves Bodoki Dávidkánál 6 hónapos korában egy nagyon ritka, genetikai hátterű betegséget diagnosztizáltak (hyper-IgM szindróma), amely hematológiai szakirányú kezelést igényelt – mondta el lapunknak a családdal rokonságban álló Bodoki Péter.

A kemoterápia után egyetlen reménysugár maradt csupán, az őssejtbeültetés, ahol a hétéves nővére lett a donorja. A csontvelő-átültetés a múlt év februárjában sikeresen megtörtént, a család egy kicsit megnyugodhatott, hogy a közvetlen életveszély elmúlt, viszont azzal is szembesültek: még nagyon hosszú utat kell megtenni kisfiuk teljes gyógyulásáig. Az új csontvelősejtek megtapadásához idő kellett, ezért több mint hatvan napot töltöttek steril szobában. A famílián belül mindent elkövettek, hogy segítsék őket, azonban a teljes felépülésig tartó fárasztó út nemcsak érzelmileg és lelkileg nehéz, de jelentős anyagi teherrel is jár.

Dávidkát a szombati koncertre is elhozták egy kis időre a szülei
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az édesanya peg-gyomorszondán keresztül táplálja gyermekét, mivel még a kicsi nem tud enni. A gyomorszondás táplálkozás miatt meggyorsult az anyagcseréje, így sokkal több a felhasznált pelenka és a bőrvédő krémek mennyisége. A havi speciális gyógyszer-, illetve tápszeradagja, valamint az állandó utazás Budapestre havi több százezer forintos költséggel jár. Az orvosok szerint a teljes gyógyuláshoz előreláthatólag két évre lesz szükség.

Bodoki Péter mindezért döntött úgy, hogy jótékonysági zenés estet szervez Sárbogárdon, amelyhez több környékbeli és távolabb élő zenész is csatlakozott. Dávidka megsegítéséért sokan megmozdultak: cégek, intézmények, magánszemélyek, akik a koncerten kívül is támogatták, támogatják a családot.

Bodokiék minden felajánlást hálás szívvel fogadnak és köszönnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában