nincs veszély

2019.03.11. 13:03

Nem tigrisszúnyogokat csapott le egy nő fehérvári otthonában

Az elmúlt napokban került fel a közösségi oldalra az az információ, miszerint egy székesfehérvári hölgy több mint 30 ázsiai tigrisszúnyogot csapott le otthonában.

szekesfehervar.hu

Forrás: szekesfehervar.hu

A Városgondnokság felkérésére Sáringer-Kenyeres Tamás, entomológus szakértő megállapította, a képeken nem ázsiai tigrisszúnyog látható.

Forrás: szekesfehervar.hu

Sáringer-Kenyeres Tamás azt is elárulta, hogy jelenleg az embert csípő fajok nagyon alacsony egyedszáma miatt kémiai csípőszúnyog-gyérítést nem javasolt tartani Székesfehérváron. Ugyanakkor megelőzésképpen érdemes a ház körüli felesleges vízgyülemeket megszüntetni, illetve az esővízgyűjtőket szúnyoghálóval lefedni – írja a szekesfehervar.hu

Amit az ázsiai tigrisszúnyogról tudni kell:

Jellemzői a fekete-fehér csíkos lábak, és a fekete-fehér csíkos test. Délkelet-Ázsiában, a trópusi és szubtrópusi területeken őshonos, de az elmúlt néhány évtizedben a nemzetközi áruszállításokkal és utazásokkal elterjedt szerte a világon.

A tigrisszúnyog számos vírusos kórokozó, beleértve a Nyugat-nílusi vírus, a sárgaláz vírus, az agyvelőgyulladás, a dengue-láz, a Chikungunya-láz, a Zika-vírus, valamint számos fonalféreg (például a Dirofilaria immitis) hordozója. /forrás wikipédia/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában