Tudásgyarapítás és kiegyenlítődés

2019.03.19. 07:10

Nagylóki köznevelés: a program négy település hét intézményét érinti

A Nagylóki Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér 24,5 millió forintot nyert a térség köznevelésének eredményességéért az emberi erőforrás fejlesztési operatív program pályázatán.

V. Varga József

Tízórai után a Csicsergő óvodában

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A projekt célja, hogy a nagylóki közösségi ház tevékenységén keresztül gyarapodjon a térség hat iskolájának és egy óvodájának – tanórán, illetve foglalkozáson kívüli képzési formák általi – tudása. A projekt célja továbbá az is, hogy kiegyenlítődjenek a területi egyenlőtlenségek.

Amint Tóth József polgármestertől megtudtuk: a program négy település hét intézményét érinti: Nagylók (Sárszentmiklósi Általános Iskola Nagylóki Tagiskolája és Csicsergő Óvoda-Bölcsőde és Konyha), Hantos (Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola Hantosi Tagiskolája), Sárosd (Farkas Gyula Baptista Általános Iskola) és Sárbogárd (Sárszentmiklósi Általános Iskola, Petőfi Sándor Gimnázium és Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola).

Tízórai után a Csicsergő óvodában
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A projekt megvalósításában ötven pedagógus vesz részt, akik a negyvenhárom foglalkozástípus (a többi között heti szakkör, havi szakkör, témanap, témahét, tábor, verseny, tehetséggondozó és felzárkóztató) keretében mintegy négyszáz célcsoporttagot vonnak be az ellátásba. A térségben a diákok több mint egynegyede hátrányos helyzetű, a foglalkozásokhoz kapcsolódóan négymillió forint értékben eszközöket szereznek be – tette hozzá a nagylóki elöljáró.

A projektről a nagylóki Csicsergő óvodában tartott tájékoztatót Tóth József polgármester, Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Brunner Edina, a tagiskola intézményvezetője és Varga Helga megbízott óvodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában