tavaszköszöntő ünnepség

2019.03.29. 14:15

Megújul a Rákóczi ovi udvara is

Az egyik versmondó legény kacsalábon forgó ékes palota-óvodáról szavalt. Ha nem is baromfimód pörgő, de szép és modern a Rákóczi Utcai Óvoda, amelyet már a nevelési év elején birtokba vehettek a gyerekek. A projektzáró avató ünnepséget csak most tartották.

Majer Tamás

A gyerekek előadásrésze után az óvónők kórusa adott műsort, amit az aprónép szájtátva szemlélt

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A tavaszköszöntőnek elkeresztelt rendezvény apropója szinte mindegy is, a lényeg, hogy a gyerekek készülhettek. Regiment, okostelefonját videókészítésre állító, méltán büszke szülő és óvodapedagógus figyelte őket. Dalokat, verseket és körtáncos koreográfiákat is bemutattak, a legvidámabb a lufival és szappanbuborékkal megbolondított örömtánc volt. Utánuk az óvónők kórusa énekelt kánont.

Emlékeztetőül: a szeptemberi évkezdetre 391,2 millió, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból újult meg az ovi tetőtől talpig. A tetőszigeteléstől kezdve a nyílászárókon át a fűtésrendszerig minden új. Újság, tudtuk meg most Simonné Juhász Ágnes igazgatónőtől, hogy további 3,5 millió forint önkormányzati támogatásból idén nyáron megszépül az intézmény udvara is, a játékparkot cserélik, csinosítják ki.

A gyerekek előadásrésze után az óvónők kórusa adott műsort, amit az aprónép szájtátva szemlélt
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A tavaszköszöntőn Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy sok fejlesztés fontos egy város életében, de mind közül kiemelkedik az óvodafejlesztés.

– Nyilván elsősorban a gyermekek miatt, de természetesen az itt dolgozók miatt is, és a szülők miatt is, akik a legféltettebb kincseiket hagyják itt minden reggel – fogalmazott.

Horváth Miklósné önkormányzati képviselő örömünnepként aposztrofálta a derűs eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában