fontos cél érdekében

2019.03.14. 07:30

Kellemes körülmények – Laktációs szobát nyitottak a megyei kórházban

A megyei kórház gyermekosztályán új, teljesen felújított szobába került az úgynevezett laktációs helyiség.

Borsányi Bea

Fontos cél érdekében újult meg a korábban más funkciót betöltő kórházi szoba

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Perinatális Intenzív Centrum részlegén 1,5 millió forintból alakították ki azt a komfortos szobát, amelyet minden szükséges kellékkel elláttak ahhoz, hogy a koraszülött babák anyukái kellemes és kényelmes körülmények között fejhessék le az anyatejet, amelyet aztán a részlegen fekvő, esetleg szopásra még képtelen koraszülött gyermekük megkaphat.

Fontos cél érdekében újult meg a korábban más funkciót betöltő kórházi szoba
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Igen fontos, hogy ezek a kicsik lehetőség szerint a születésüket követő 5-6 órában már anyatejet – még ha csak pár cseppet is – kapjanak, hiszen az anyatej szerepe a koraszülöttek esetében még fontosabb és nagymértékben hozzájárul a fejlődésükhöz, az erősödésükhöz – hangsúlyozta Szabó Hajnalka, az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztály vezető főorvosa. Mádainé Kovács Bernadett, a Koraszülöttekért Országos Egyesület projektvezetője elmondta, a pénzt támogatásként a Naturaqua ajánlotta fel a kórháznak. Ebből újult meg a korábban más funkciót betöltő helyiség, amelybe a fejést segítő gépen felül természetesen az anyatej tárolására alkalmas hűtőszekrény is került, de a támogatásból arra is futotta, hogy a géphez használható, sterilizálható kiegészítő kellékeket is beszerezzenek. A kórházban egyébként korábban is létezett ilyen helyiség, ám az új lényegesen korszerűbb, otthonosabb, szülőbarátabb, és ami a főorvos asszony szerint hangsúlyosan fontos: nem „kórházszagú”, ami segít az amúgy krízisben lévő édesanyáknak az ellazulásban, ami szükséges a kellő mennyiségű anyatej termelődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában