sztrájk

2019.03.14. 07:20

Eltérőek az álláspontok a Hankook Tire cégnél

Eltérően ítéli meg a Hankook Tire vezetése és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége a sztrájk eredményességét.

MTI

A VDSZ kedden 14 órakor kezdte meg a határozatlan idejű sztrájkot a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában, mert nem tudott megállapodni a cégvezetéssel az alapbéremelés mértékéről, módjáról és más juttatásokról. A cégvezetés szerdai közleménye szerint az elmúlt három műszakban munkatársaik többsége változó arányban, a délelőttös műszaknál több mint 70 százalékban felvették a munkát. Mindennek köszönhetően a gyár termelése messze a sztrájkhelyzetre kalkulált termelési terv fölött van, és a gyár csaknem 70 százalékon, folyamatosan működik – fűzték hozzá. A VDSZ közleményében jelezte: kedd 14 óra óta folyik a sztrájk és a létszámhoz mértnél nagyobb gyártósori leállások voltak, mert a munkabeszüntetést választók közül sokan a termelésben kulcsszerepet betöltő szakemberek. A VDSZ először múlt szerdán élt a munkabeszüntetés eszközével, amikor kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a gyárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában