"jó lenne, ha kialakulhatna egy állandó diákújságíró csapat"

2019.03.27. 16:14

Diákújságírókat díjaztak a Táska Rádiónál

Majdnem húsz fiatal ragadott tollat, illetve billentyűzetet, hogy indulhasson az „Írd meg!” diákújságíró pályázaton.

Bokros Judit

Középen az első helyezettek: Berényi Boglárka és Bugár Vivien párosa, valamint Ruff Dorka

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Lánczos Kornál Gimnáziumban működő Táska Rádió által meghirdetett, az önkormányzat és a DUE Médiahálózat által támogatott versenyt általános és középiskolás kategóriában írták ki, az eredményhirdetést pedig szerdán tartották a rádió stúdiójában.

A Horváth-Winter Diána felelős szerkesztő moderálásával lezajlott eseményen Kovács Gergely iskolaigazgató, majd Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket, s Ollerinyi Tamás programigazgató is szólt. Elmondta: jó lenne, ha kialakulhatna egy állandó diákújságíró csapat, ezért is hirdették meg a pályázatot.

Középen az első helyezettek: Berényi Boglárka és Bugár Vivien párosa, valamint Ruff Dorka
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A négytagú zsűriből Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke úgy fogalmazott: színvonalas munkákat olvastak. Stettler Zsuzsanna szerkesztő-riporter a témák sokszínűségét emelte ki, Fiers Gábor újságíró pedig azokat is biztatta, akik nem értek el eredményt.

Az általános iskolások kategóriájában Ruff Dorka (Ciszterci Szent István Gimnázium) lett az első, a középiskolásoknál pedig Berényi Boglárka és Bugár Vivien párosa az I. István Szakgimnáziumból.

A közönségdíjat Németh Fruzsina (Ciszterci Szent István Gimnázium) érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában