Az új sporteszköz nagyon kapóra jött

2019.03.14. 07:10

Csernyei erősek: tátva marad a száj

Elképesztő tornamutatványoknak lehettek tanúi azok, akik részt vettek a községben felállított szabadtéri „edzőterem” – hivatalos nevén – sportpark avatásán. Három helyi fiatalember, az úgynevezett saját testsúlyos edzés művelői mutatták be az eszközöket.

B. Kiss László

Képesi Tamás, Kovács Dániel és Szarka Márton

Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

A Bakonycsernyén frissen avatott sportpark leginkább valami kombinált mászókára emlékezteti az utca emberét, ahol a bordásfal, illetve a különböző, rögzített csövek segítségével egész csomó, a húzódzkodáson, tolódzkodáson alapuló gyakorlatot lehet végezni. Már hogy annak, akinek van ereje hozzá. Nos, Szarka Márton, Kovács Dániel és Képesi Tamás elképesztően erősnek bizonyult, és – a fizika törvényeit meghazudtolva – úgy tett, mintha nem létezne a gravitáció.

Képesi Tamás, Kovács Dániel és Szarka Márton
Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

Mi ez a sport, amit művelnek? – tudakoltam tőlük a bemutató végeztével.

Amerikából ered, és street work outnak hívják. Magyarul pedig leginkább saját testsúlyos edzésnek hívják – hangzott a válasz. Márton egyébként 19, Dániel 18, Tamás pedig 30 esztendős. Mindhárman – egymástól függetlenül – három-négy éve kezdték el űzni e sportot. Egy idő óta azonban már együtt edzenek. Az új létesítmény nagyon kapóra jön nekik – mondták.

Az avatóünnepségen egyébként a legnehezebb gyakorlatokat mutatták be – jelentették ki, ami azért némi reménnyel tölthet el másokat, hogy ők is képesek – enyhe képzavarral – labdába rúgni eme sport terén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában