Logikus gondolkodás

2019.03.07. 07:05

Mini LÜK: Cecén zajlott a területi verseny, még Bajáról is jöttek

Mini LÜK, avagy logika, ügyesség, kitartás: játsz­va leszel okosabb! – ezt az elvet vallják a cecei iskolában is, ahol a tematikus, tantárgyi témaköröket feldolgozó füzetekkel játékossá válhat a tanulás.

SZABÓNÉ VÁRADY KATALIN, SZANYI-NAGY JUDIT

A tét a regionális döntőbe jutás volt Fotó: Szabóné Várady Katalin

Nagy hagyománya van a Mini LÜK logikai eszköz használatának a Cecei Általános Iskolában: a pedagógusok igyekeznek már első osztályos kortól megismertetni a diákokat olyan technikákkal, amelyek segítségével a fiatalok önellenőrzéssel is fejlődhetnek. Ebben egy, az eszköz használatát erősítő verseny is segíti őket az ötletgazda kiadó támogatásával.

A tét a regionális döntőbe jutás volt Fotó: Szabóné Várady Katalin

A vetélkedés területi fordulóját ezúttal a cecei iskolában rendezték meg, ide Bátaszékről, Bajáról és Sárszentmiklósról is érkeztek diákok, hogy aztán a cecei gyerekekkel összemérve tudásukat biztosítsák helyüket a regionális döntőben.

A helyi diákok is nagy sikerrel szerepeltek a logikai versenyen. A második évfolyamosok között első helyen Demeter Levente végzett, ugyanezt a helyezést a negyedik évfolyamosok között Pajor Petra érte el – de több dobogós helyezés is született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában