településén átívelő, rendeződő vízügyek

2019.03.10. 07:15

Az egyik projekt megvalósult, a másik várat magára Igaron

Úgy tűnik, megoldódott a település egyik égető problémája. A témakör: a vízkérdés.

Szanyi-Nagy Judit

A még feltúrt településközpont. Azóta rendeződött a csapadékvíz helyzet

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Évről évre gondot jelentett Igar mindennapjaiban a csapadékvíz elvezetése, amelynek alapját az adta, hogy a község központjában a megfelelő infrastruktúra (a vízkárelhárítást szolgáló medrek, műtárgyak) hiányzott. Egy száz százalékban támogatott pályázati forrás segítségével – több mint 87 millió forintból – a korszerű csapadékvíz-elvezető rendszer elkészült, annak köszönhetően csapadékos időben csökkenhet a házakat veszélyeztető elöntés veszélye. Mindebből a 64-es számú főúton közlekedők olykor-olykor csupán egy félpályás útlezárást tapasztalhattak.

A még feltúrt településközpont. Azóta rendeződött a csapadékvíz-helyzet
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Azonban a vizes kérdések folytatódnak. Bognár János polgármestertől megtudtuk: soron következő projektjük az ivóvíz minőségének javítása, ugyanis a víz vas- és ammónia­szintje meghaladja a rendeletben előírt határértéket. Ehhez egy több mint 91 millió forintos támogatást nyertek, 10 százalék önrésszel. Eddig engedélyekre vártak, most úgy néz ki, minden akadály elhárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában