Ne robotolj! Robotozz!

2019.03.30. 07:25

11 csapat jelentkezett a megyéből a Bejczy Antal Junior Műszaki Innovációs Versenyre

Legóból épített daliás robotokkal dolgozva tanulhattak bele a programozás rejtelmeibe Fejér megyei általános iskolás diákok.

Majer Tamás

Nem ütötték-vágták egymást a gépszörnyek, inkább hulladékot szedegettek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Titkok Házában megrendezett Bejczy Antal Junior Műszaki Innovációs Versenyre a megyéből összesen 11 csapat jelentkezett: Székesfehérvár, Mór, illetve Mezőfalva iskoláiból jöttek. A középiskolások számára hasonló tudásanyagot – persze annak magasabb szintjét – elváró verseny már évek óta zajlik az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szervezésében. A kisebbeknek első alkalommal szerveztek viadalt.

A robotok játékterét övező izgatott zsivajból, inspiráló feszültségből ítélve jó ötlet volt. Mint azt Udvardy Péter egyetemi docenstől, főszervezőtől megtudtuk, egy három­órás időkeret alatt kellett elvégezniük a munka dandárját a srácoknak: kisebb részben robotépítést, nagyobb részben programozást.

Nem ütötték-vágták egymást a gépszörnyek, inkább hulladékot
szedegettek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

A finálé bő egy órát felölelő izgalmas robotshow-jában minden kiderült, egymás elleni meccseken tesztelhették le robotjaik beprogramozott tulajdonságait a diákok. Nem ütötték-vágták egymást a gépszörnyek, hanem egy játékos történetre írt hulladékgyűjtő feladatsort csináltak végig. Voltak olyan csapatok, akik tagjainak kisujjában voltak már a programozás alapjai, másokat jobban kell támogatni; valahol el kell indulni, fejezte ki Udvardy Péter.

A bajnok a Széna téri iskola Széna Feri csapata lett, egy robotépítő készletet nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában