vidéki élet

2019.02.05. 16:00

Vetőmag ötszáz családnak Fejérben! – Már csak tíz napig lehet jelentkezni

Az Agrya – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége a kertészkedést kedvelő kisgyermekes családoknak indította el januárban a Vesd bele magad! programot. Az idén kísérleti jelleggel két megyében: Fejérben és Csongrádban.

V. Varga József

A projektek a Vidéki élet, fiatalok vidéken programcsomag részei. Gyerekek az Úrhidai Gazdatáborban

Fotó: FMH Archív

– A program nem szociális alapon szerveződik, célja a szemléletformálás és az élményszerzés – mondta el lapunknak Mikula Lajos, az Agrya ügyvezető elnöke.

Újraindult januárban a Vesd bele magad! program

A programon keresztül korábban, 2011–2015 között 93 ezer vetőmagcsomagot osztottak ki, akkor még általános iskolák közreműködésével. Az újrainduló program idei lebonyolítását kísérleti évnek tekintik, mert arra iskolai közvetítés nélkül, közvetlenül jelentkezhetnek az érdeklődő családok. Így Fejér és Csongrád megyében is 500–500 ingyenes vetőmagcsomagot igényelhetnek a 6–12 éves gyerekek családjai. A vetőmagcsomagok igénylésével kapcsolatos részletes információ a szövetségtől kérhető. Kapcsolat: 06-30-230-4810, [email protected]. A jelentkezéseket február 15-éig várják.

A projektek a Vidéki élet, fiatalok vidéken programcsomag részei.
Gyerekek az Úrhidai Gazdatáborban
Fotó: FMH Archív

– A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, partnereivel és támogatóival együttműködve indította el 2019-ben a Vidéki élet, fiatalok vidéken elnevezésű programcsomagját, melyben három program kapott helyet – fejtette ki a továbbiakban érdeklődésünkre Mikula Lajos. – Az első a fentebb említett Vesd bele magad! program, amely kisgyerekes családoknak elérhető szemléletformáló vetőmag­osztási akció; a második a Vidék kaland program, amelyen keresztül városi fiatalok ismerkedhetnek meg a gazdák mindennapjaival, munkájával; a harmadik pedig a Virtuális falu program, amely kistelepülési ifjúsági közösségek tevékenységéhez nyújt támogatást.

A hármas programcsomagot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Agrárminisztérium (AM) anyagi támogatással, az Agrármarketing Centrum (AC) szakmai támogatással segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában