Augusztusig marad a megbízott igazgató

2019.02.05. 07:20

Új pályázatot írnak ki Pusztaszabolcson

Ismét eredménytelenül zárult az általános iskola igazgatói székének betöltésére kiírt pályázat.

Sági Zoltán

A tavalyi, eredménytelen pályázat után vajon sikerül-e új igazgatót választani a József Attila Általános Iskola élére?

Fotó: FMH archív

Az államtitkárság mindkét pályázót indoklás nélkül utasította el. Tüke László tanár elmondta, még nem döntött róla, hogy indul-e a várhatóan e hónapban kiírásra kerülő újabb pályázati körben. Ami azonban biztos: ha Gódi Katalin pályázik, ő nem, mert – mint fogalmazott – a jelenlegi megbízott vezetés megfelelő módon végzi a feladatait, ezért tanárként és önkormányzati képviselőként is támogatja őket. Tüke László esetében a kérdés most az, hogy ha a következő pályázati körben mégis indul, akkor személyével kapcsolatban – a nyári döntéshozatal környékére időzítve – ismét bedobja-e valaki a közbeszédbe a hivatalosan nem bizonyítható, tavalyi gyermekbántalmazás-témát?

A tavalyi, eredménytelen pályázat után vajon sikerül-e új igazgatót választani a József Attila Általános Iskola élére?
Fotó: FMH archív

A másik elutasított pályázó, Gódi Katalin megbízott iskolaigazgató elmondta: a jelenlegi helyzetben kitölti a 2019. augusztus 15-ig tartó megbízását, de az újabb pályázati körben már nem szándékozik elindulni. Megerősítette: pályázatát minden indoklás nélkül utasították el, méghozzá oly módon, hogy a január 19-i döntésről csak január 28-án értesítették. – Addig se tantárgyfelosztás, se órarend. Mozdulni se bírtunk, úgyhogy ez az egy hét, ez nekünk igen erős kiesés volt – fogalmazott az igazgató, aki az iskoláról szólva elmondta még: úgy látja, az elmúlt fél évben, Kocsis József távozása óta az intézmény konszolidálódott, a nevelőtestület kezd kinyílni, a pedagógusok agilisabbak, innovatívabbak – és béke van.

Emlékeztetőül: a tavaly tavasszal kiírt pályázat 2018 nyarának végén eredménytelenül zárult, az intézményt korábban 10 évig vezető igazgató, Kocsis József távozott, az iskola élére pedig Gódi Katalin került egy évre, megbízott igazgatóként. Ezzel együtt, 2018 őszén évközi pályázati kör nyílott, amelyben Tüke László, az iskolának az igazgatói posztért egy körrel korábban is ringbe szállt tanára, valamint Gódi Katalin, jelenlegi megbízott igazgató indultak el. E kör zárult most ismét eredménytelenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában