farsangi kézműveskedés

2019.02.17. 18:55

Új alakot öltöttek a gyermekek Cecén

Az ovisok már felavatták jelmezeiket, az iskolások pedig hétfőn tartják jelmezmustrás mulatságukat. Mégis mindegyik korosztály képviselői tüsténkedtek a mögöttünk álló hétvégén.

Szanyi-Nagy Judit

A ravasz kis Gergőből róka lett!

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A húsvéti és a karácsonyi kézműves alkalom már bevált esemény Cecén, a farsangi szorgoskodásra most először várták az arra fogékony gyermekeket, családokat.

„Többen szoktak lenni” – konstatálta Vajai-Kovács Viktória szervező, akitől csakhamar megtudtuk, az influenza igencsak megtizedelte a fiatalokat, ennek köszönhető a szokásosnál kisebb létszám. Azért okuk így sem lehetett panaszra: amikor az álarctervezők egyike hazaindult, egy újabb kézműveskedni vágyó toppant be a művelődési ház ajtaján.

Az elkészült álarcok és büszke tulajdonosaik
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az esemény a Sárbogárdi Család- és KarrierPONT szervezésében jött létre, s ez fontos információ, hiszen az alapanyagokat is ők biztosították. A karrierpont képviseletében Szabóné Kovács Tímea szakmai munkatárs a szivárvány minden színében tündöklő-csillogó lapokat, ragasztót, zsiráf- és párducmintás ollókat, valamint sablonok garmadáját hozta a helyszínre.

A ravasz kis Gergőből róka lett!
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A gyermekek jórészt ezekből válogattak, és az sem volt ritka, hogy egyikük-másikuk több – akár három-négy – maskarát is készített. Taroltak a színes, köves és tollas álarcok, de népszerűek voltak az állati alakok is. Ha valaki megunta a vágást, ragasztást és a tervezést, ceruzát ragadhatott és színezéssel köthette le felszabadult energiáit.

A megfáradt maszkmesterek színezésbe is foghattak
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

– Még a homlokod is csillámporos! – nevettek fel a szülők, amikor csemetéjük arcára néztek egy-egy álarcpróbát követően. „Persze ez a farsangi időszakban természetes” – állapították meg, miután hosszú perceken át csodálták, milyen szépen mutat a gyermeken a (nem mellesleg főként általuk készített) maszk. A maskara már-már mint korona került a fiatalokra – emelkedett volt a pillanat, a szemekben pedig hatalmas öröm csillogott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában