vélemények

2019.02.16. 12:00

Stabil a költségvetés, és vannak a büdzsében ellenzéki javaslatok is

Mi a véleménye a költségvetésről? – kérdeztünk meg több, nem a várost vezető koalíció padsoraiban ülő önkormányzati képviselőt hamarjában a döntés után.

Majer Tamás

But Sándor

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Nem tudtuk támogatni a költségvetést, mert a fehérváriak életminőségét leginkább javító területekre, közlekedésre, egészségügyre, oktatás-nevelésre és a lakhatási válság megoldására nem fordít elegendő összegeket, pedig hatalmas forrás áll rendelkezésre, de ezeket

a fideszes többség propagandára, rendezvényszervezésre, professzionális sportok támogatására és stadionfenntartásra költi – jelentette ki Márton Roland szocialista képviselő.

Márton Roland
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– Stabilnak látom a költségvetést – nyilatkozta Ráczné Földi Judit (Demokratikus Koalíció). – Ezt a nagymértékű iparűzési adóbevételnek köszönhetjük, köszönetet mondtam a vállalkozásoknak, akik Fehérvár gazdasági erejét megalapozzák. Kiemeltem, vannak a büdzsében ellenzéki javaslatok is, amelyeket a tavalyi költségvetési vitában javasoltam. Nem pontosan úgy, ahogy kértem, de annak örülök, hogy ez meghallgatásra lelt – utalt a 65 év felettieknek nyújtandó 5 ezer forint támogatásra. – Értékalapú, illetve elosztásalapú vitánk van a többséggel, máshova csoportosítanék bizonyos összegeket, ezért nem tudom támogatni a költségvetést, de ettől függetlenül, ahogy már mondtam, stabilnak látom az idei költségvetést – értékelt.

Ráczné Földi Judit
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári Baloldali Frakcióból tavaly kilépő But Sándor megszavazta a költségvetést.

– Székesfehérvárnak van költségvetése, és ez örömmel tölt el engem. Sajnos a vitára rányomta a bélyegét a kampány, holott még nincs kampányidőszak – fogalmazott.

But Sándor
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Juhász László, a VÁLASZ egyesület önkormányzati képviselője is igent nyomott.

– Ami a legfontosabb: stabilitást és biztonságot ad a költségvetésünk, ezért is tudtam támogatni. A város nagyon jó gazdaságának köszönhetően erős a saját bevételünk, így szinte minden területre több forrás jut. Vannak benne olyan új elemek is a programok terén, amelyek különösen közel állnak a szívemhez – mondta; az egyik ilyen az ő javaslatára bekerült figyelemfelhívó környezetvédelmi nap, amelyet majd a környezetvédelmi világnapon, a megújult Sóstónál tartanak meg.

Juhász László
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában