Szavazásra fel!

2019.02.25. 09:30

Ők az idei Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj Fejér megyei jelöltjei

Számos megyei orvost jelöltek az idei Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. A közönség, a páciensek szavazata alapján dől el, ki kapja a közönségdíjat.

S. Töttő Rita

Rendszeres alapszűrésekre már fiatal korban is érdemes eljárni

Fotó: Shutterstock

2017-ben alakult a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj, annak apropóján, hogy a névadó híres magyar kutató munkásságáért 80 éve kapta meg a Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta az elismerést, amelyet minden évben olyan orvosoknak adományoz, akiket a páciensek és a szakmai zsűri arra érdemesnek tart. A közönségszavazatok alapján alakulnak ki a jelölések, melyek közül a zsűri olyan szakembereket emel ki, akik megmentették betegük életét, illetve rendkívülii odaadással, elhivatottsággal, tudományos igényességgel praktizálnak. A közönségszavazatokat március 16-án éjfélig lehet leadni. Számos Fejér megyei szakember is a jelöltek között van, íme:

Székesfehérváron a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházból Baranovics Péter traumatológus, Deák György gyermekgyógyász, gyermekneurológus, Kálmán Andrea intenzív terápiás szakorvos, Nyikos Orsolya gasztroenterológus és Végh Andrea belgyógyász, sürgősségi beteg­ellátó a jelölt. Háziorvosként jelölést kapott Patik Ferenc is.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház szakemberei közül Kővágó Levente infektológus, allergológus, Markovics Gabriella általános sebész, érsebész, Menyhei Márta háziorvos, fül-orr-gégész, Tóth Mária neurológus és Veszprémi Tibor László urológus kapott jelölést.

Bicskén Bourgla Ossamah háziorvos, belgyógyász, üzemorvos és Hadnagy Réka gyermekorvos kaphat szavazatot – utóbbi szakember Óbarok-Nagyegyháza körzetét is ellátja. Szabadegyházáról Mosolygó Éva háziorvos került fel a jelöltlistára, Martonvásárról Fodor Tamás háziorvos, Agárdon pedig Végh Dóra reumatológus, az Agárdi Termálfürdő szakembere a jelölt. Lepsényben Haraszti Dóra Anna háziorvos, Polgárdin Haja Etelka háziorvos, Sárbogárdon Csanádi József háziorvos kapott jelölést.

Szavazni a szentgyorgyialbertorvosidij.hu-n lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában