Kiemelt figyelmet!

2019.02.12. 07:25

Miniszteri egyeztetés a fehérvári beruházásokról

„Kiemelt figyelem kiemelt fehérvári ügyeknek! Vargha Tamással ma Gulyás Gergely miniszter úrnál jártunk, örömmel mondhatom, hogy eredményes megbeszélésen vagyunk túl!” – adott hírt az egyeztetésről Instagram- és Facebook-oldalán hétfőn Fehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András.

FMH

A rendezvénycsarnok megépítése biztos, de kérdőjelek azért még vannak Fotó: A korábbi látványtervből

A kiemelt fehérvári fejlesztésekkel kapcsolatosan Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újfent megerősítette: a kormány elkötelezett amellett, hogy a Modern Városok Program keretében mind a kórházfejlesztés folytatása, mind a rendezvénycsarnok megépítése megvalósuljon Székesfehérváron – nyilatkozta a tárgyalás után – immár – a város internetes oldalán Cser-Palkovics András.

A rendezvénycsarnok megépítése biztos, de kérdőjelek azért még vannak Fotó: A korábbi látványtervből

A kórházfejlesztéssel kapcsolatosan Cser-Palkovics András azt javasolta, a kiviteli tervek elkészítésével folytatódhasson a beruházás előkészítése. A rendezvénycsarnok esetében az a döntés van hátra, hogy az eredeti tervek szerinti 6000 fős csarnok épüljön-e meg, amihez a kivitelezésre a közbeszerzési eljárást újra ki kell írnia a városnak (képünkön még ez, a korábbi látványterv látható). Vagy pedig egy, az eredeti tervből kiinduló kisebb, bár nem kicsi, 4000-4200 férőhelyes, de modern, 21. századi csarnok épüljön – mondta el az interjúban a polgármester. A középiskolai campus ezúttal nem volt téma, tekintettel arra, hogy ennek a fejlesztésről 15,8 milliárd forint erejéig már döntés van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában