Három éven átívelő program

2019.02.26. 15:30

Lakossági fórumon beszélték meg a 7-es körzet gondjait, fejlesztéseit

A Bory Jenő Általános Iskolában gyűltek össze a Palotavárosban lakók hétfőn: a Farkas László szervezte fórumon szó esett a fejlesztésekről és a problémákról.

Palocsai Jenő

Sokan jöttek el a palotavárosi lakossági fórumra

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Farkas László képviselő elmondta, a 2019-es költségvetést elfogadta a város közgyűlése, és a kiemelkedő eredmények miatt nem kell kommunális adót fizetniük a lakosoknak. Ezt követően ismertette a jelenlévőkkel, hogy a város 66 milliárdjának közel fele fejlesztésekre fordítódik majd az idei évben. A körzet képviselője beszélt a palotavárosi tavak környékének rekreációs célú fejlesztéséről is: egymilliárd forintnál nagyobb összegből futópályákkal, sétányokkal, fitnesz- és kondiparkokkal, kerékpárutakkal, illetve rendezvénytérrel gyakorlatilag újjávarázsolják a környéket. A Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város –

Fehérvár tüdeje” program, ami érinti a palotavárosi tavak mögötti területen túl az Alsóvárosi rétet is.

Mint Farkas László hangsúlyozta, egy három éven átívelő fejlesztési program utolsó szakaszához érkezett a városrész. Az eddig példátlan munka 2017-ben kezdődött, melyre 200 millió forintot fordított a város közgyűlése. A tervek szerint csak a Palotavárosra idén 60 milliót költenek. Ennek keretében további parkolók épülnek és több útpálya új aszfaltot kap, emellett számos helyen járdát alakítanak ki. A közvilágítás korszerűsítése is várható az idén, különösen az új körforgalmi csomópontok és a Horog utcában is épülő új gyalogátkelők környékén.

Sokan jöttek el a palotavárosi lakossági fórumra
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A jelentős számban megjelent palotavárosi polgárok több dolgot is sérelmeztek. A közlekedéssel kapcsolatban volt a legtöbb kérdés, de szóba került a lakóházak közvetlen közelének kaszálása is. A szelektív kukákat is hiányolták az ott élők, de a képviselő elmondta, hogy éppen a lakók kérésére távolították el korábban a szelektív szigetet, mivel a kukák környéke illegális hulladéklerakóvá vált, ahova még építési törmelék is került. A feltett kérdésekre többen is válaszoltak, ugyanis a meghívottak között volt Bozai István városgondnok, Kovács Zsolt ezredes, városi rendőrkapitány, Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője, valamint Laczi Péter, a városüzemeltetési iroda vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában