Cserfes kismadarak nagylelkű pártolói

2019.02.14. 07:05

Környezettudatos és természetszerető emberek a cecei általános iskola diákjai

Madárbarát iskola a cecei: az ide járó gyermekek nemcsak eleséggel töltik fel az udvarra kihelyezett etetőket, de az adott év elején rendszerint házi madáretető- gyártásba is fognak.

Szanyi-Nagy Judit

A diákönkormányzat jóvoltából ajándékcsomag és oklevél is bizonyítéka a gondoskodásnak Fotó: Szabóné Várady Katalin

Ezt vagy egyedül, vagy szülői segítséggel teszik – mindegyiknek megvan a maga előnye. Önállóság, barkácstudás, madármegismerés és közös élmények szerzése, ezek mind megtapasztalhatók a fabrikálás során. Idén már hetedik éve – tudtuk meg Szabóné Várady Katalin igazgatóhelyettestől.

A diákönkormányzat jóvoltából ajándékcsomag és oklevél is bizonyítéka a gondoskodásnak Fotó: Szabóné Várady Katalin

Kicsi, nagy, kerek, négyszögletes, hosszúkás, zártabb, nyitottabb és többszintes etetők egyaránt készültek. Volt olyan házikó, amely már-már nagyobb volt, mint az azt tartó gyermek! A kis madárvédők elsőtől a hatodik osztályig szorgoskodtak, az ötödik évfolyamról például egy fő, az első évfolyamból pedig heten vettek részt az akcióban. Csaknem húsz kuckó készült; az alkotók munkáját a diákönkormányzat jóvoltából ajándékcsomaggal köszönték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában