kisgyermekes családoknak

2019.02.14. 18:30

Kilencvenmilliós segítség a Vál-völgyi Fiatalokért

Kilencvenmillió forint támogatást kaptak a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány otthonfelújtási programjának nyertes pályázói, hat településen. Mészáros Lőrinc és felesége így kívánja segíteni a térségben élő fiatal párok otthonteremtését és -szépítését.

Zsohár Melinda

Ezúttal a kisgyermekes családok kaptak komoly támogatást az alapítványtól Fotó: Tóth Flóra

Ünnepélyes keretek között hirdették ki tegnap a Puskás Akadémia új szárnyába meghívott családok jelenlétében a nyertes pályázók nevét. A hatvan család kilencvenmilliót, családonként másfél millió forintot nyert el meglévő otthonuk szépítésére, többnyire energetikai korszerűsítésre. A pályázatra a Váli-völgy hat településéről – Alcsútdoboz, Felcsút, Kajászó, Tabajd, Vál és Vértesacsa községekben élő párok jelentkezhettek. A szerény, bensőséges eseményre sokan elhozták kisebb-nagyobb gyermekeiket.

Az elbírálás során előnyt élveztek a gyermekes családok, a házastársi, illetve élettársi kapcsolatban élők. Ezen szempontokat az alapító Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix, az alapítvány kuratóriumi elnöke is hangsúlyozták a párokat köszöntő beszédükben. A családok támogatása, a szülő- és lakhelyükön megtartása is vezérli őket, s a kuratóriumi tagokat a pályázatok elbírálásakor.

Ezúttal a kisgyermekes családok kaptak komoly támogatást az alapítványtól Fotó: Tóth Flóra

Kelemen Beatrix háromgyermekes édesanyaként és nagymamaként, szokásához híven néhány személyes mondatot intézett a fiatalokhoz, a saját otthonteremtésük kezdeteit felidézve.

Településenként tíz-tíz családnak szánták a támogatást, azonban ahol nem sikerült ennyiüknek teljesíteni a feltételeket, ott átcsoportosították másik falu igénylőihez – az összeget mindenképpen rendelkezésre kívánták bocsátani. Országosan egyedül-

álló ez a kezdeményezés, amely magánalapítványként nyújt gyermekes családoknak ilyen mértékű anyagi hozzájárulást e célra.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány 2019-ben új pályázati lehetőségeket is kínál. Az otthonfelújítás, valamint az általános iskolások és felsőoktatásban tanulók mellett ezúttal a kiemelkedő eredményt nyújtó középiskolás diákokat is támogatni szeretné Mészáros Lőrinc és felesége. A héten lezáruló középiskolás programra nagyságrendileg száz pályázatot várnak a kuratórium tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában