bértárgyalások

2019.02.15. 13:10

Kellemetlenkedő posztolgatások a tárgyalások közben

Egy székesfehérvári ellenzéki politikus közösségi oldalán súlyos vádakkal illette a székesfehérvári városvezetést, miközben egy multinacionális cégnél fontos bértárgyalások folynak.

Nagy Zoltán Péter

Az általa rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály farvizére ülve az egyik multinacionális cégnél folyó bértárgyalásokat tűzte zászlajára az alábbi felkiáltással: „A fehérvári dolgozóknak tudniuk kell, hogy a városvezetés árulása ellenére a székesfehérvári emberek mellettük állnak és velük szolidárisak…”

E bejegyzés olvasása után csütörtök este a Fejér Megyei Hírlap megkereste a tárgyalásokban érintett LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezet képviselőjét, elnökét, Bognár Ferencet, aki a tárgyalások során az érdekképviselet vezetését látja el, a mesterségesen előállt ügy miatt. – A dolgozók érdekképviseletét ellátó, és a munkaadóval tárgyaló szakszervezetek nem kívánnak nyilatkozni, viszont az üggyel kapcsolatban közleményt adunk ki szervezetünk helyi csoportvezetőjének, Kertész Istvánnak az egyetértésével, valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi alapszervezete és a MÉDOSZ helyi szervezete támogatásával – mondta lapunknak Bognár Ferenc, melyet lapunk szó szerint közöl:

„A dolgozók érdekeiért rendkívül fontos tárgyalásokat kezdett meg a LIGA – Ifjúsági Munkás Érdekvédelmi Szervezete, a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a MÉDOSZ helyi vezetése az egyeztetésen partner munkaadóval, és a tárgyalások sikerének érdekében visszautasítunk minden külső beavatkozást! Kérjük a sajtó munkatársait, legyenek türelemmel, a szakszervezetek a tárgyalások befejeztével nyilatkoznak annak eredményeiről!”

A Fejér Megyei Hírlap az átadott nyilatkozatot tiszteletben tartja, és a szakszervezeti vezetőkkel folyamatos kapcsolatban áll, s ha arra megérett az idő, akkor feltesszük a szükséges kérdéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában