Élet a Gaján túl

2019.02.12. 07:00

Feketehegyi kalandok: Ilyen kalandparkot álmodtak a környékre

Idén járdaépítést terveznek a Feketehegyen, bemutatkozott az iskola tagintézmény-vezetője, valamint szóba került a térségben építendő munkásszálló kérdése is.

S. Töttő Rita

A kalandpark úgynevezett hexagon tornya egy látványterven Fotó: A látványtervből

Zsúfolásig megtelt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ rendezvényterme hétfőn kora este, ahová lakossági fórumra hívta a környékbelieket Szigli István, a terület önkormányzati képviselője. A területen építendő munkásszálló volt az első fontosabb téma az eseményen, amely, mint kiderült, neuralgikus pont a helyiek életében, ezért erről Cser-Palkovics András polgármester tartott tájékoztatót az érdeklődőknek. Mint elmondta, olyan, bejelentéskötelezett beruházásra készül itt magántulajdonon a vállalkozó, amelybe az önkormányzatnak beleszólása nincs.

A munkásszálló építése kapcsán közvetítő szerepet vállalt az önkormányzat

– Közvetítő szerepet igyekszünk betölteni, összehozzuk a lakókat a magánberuházóval, hogy az érdekeket egyeztethessék – ígérte meg a polgármester, aki a későbbiek folyamán hozzátette: információi szerint olyan szerb–ukrán vállalkozók számára épül a szálló, akik már évek óta dolgoznak a városban, s jelenleg Velencén élnek.

Szó volt a fórumon annak a kalandparknak a megépítéséről is, amelyet a beruházó korábban a Sóstó területére álmodott meg. Ám amikor kiderült, hogy a természetvédelmi terület felújítása megtörténhet, egyeztetve a várossal elállt ottani szándékától. Ám mivel a városban ritkán látott közösségi egység alakult ki arról, hogy igenis szükség lenne egy hasonló szabadidőparkra, Cser-Palkovics András továbbra is támogatta a megvalósulást. A látványtervek tehát a feketehegyi park megvalósításához már elkészültek, ezeket be is mutatták a fórumon. A polgármester elárulta: ebbe a projektbe az önkormányzatnak is be kell szállnia anyagilag, ám erre az összeg, illetve a pályázati vonal még nincs meg, így jelenleg a forráskeresés zajlik.

A kalandpark úgynevezett hexagon tornya egy látványterven Fotó: A látványtervből

A Szárazréten működő Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagintézményének új vezetője is bemutatkozott a fórumon: Ludmanné Szecsődi Katalin a városnak, valamint a jelenlévő Török Szabolcs tankerület-­vezetőnek is megköszönte a támogatást, amit az itt megvalósult fejlesztésekhez kaptak. – A 21. század oktatási körülményeihez igazodó kompetenciafejlesztő termet alakíthattunk ki, ahol a gyerekek képességeit játékokon keresztül fejleszthetjük – fogalmazott, majd hozzátette: az iskola az ide járó gyerekek számára jó hangulatú, családias, stabil, biztonságot nyújtó védőrként szeretné a személyiségüket pozitív irányban fejleszteni – az igazgató ehhez kért támogatást a szülőktől is, akikkel együtt akarnak dolgozni.

Lényegesen jobb a helyzet!

A közbiztonság kérdéséről Kovács Zsolt rendőr ezredes, Székesfehérvár rendőrkapitánya mondott jó híreket, melyből kiderült, hogy a környékbeli bűncselekmények száma egyre kevesebb és meglehetősen csekély a városi viszonylatokhoz képest. – Lényegesen jobb a helyzet – fogalmazott. A városrész idei legnagyobb beruházásáról Bozai István városgondnok számolt be: az akadálymentes átkelést szolgálja többek közt a Farkasvermi úton megvalósuló járdaépítés, amelynek során nemcsak a kerekesszékesekre, de a babakocsisokra is gondolnak. Egy MÁV-engedélyre várnak ahhoz, hogy az építési engedélyhez minden szükséges dokumentáció meglegyen, és már indulhat is a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában