hagyományt teremtettek

2019.02.04. 08:35

Emlékmécsesekkel rajzolták ki Szent Ágota nevét

Rómában már a 6. század óta emlékeznek meg Szent Ágota vértanú haláláról, amely szomorú esemény előtt tisztelegve immár második alkalommal a nevét is tőle kölcsönző faluban ünnepi szentmisét tartottak 2019. február 2-án.

Takács Erzsébet

Fotó: Sebestyén Zsanett

A tavalyi év során merült fel a gondolat Takács Béla világi elnökben, hogy a sárszentágotai templom védőszentjére és a falu névadójára emlékezve a február 5-éhez legközelebb eső szentmisén a vértanúra emlékezzenek. A hagyományteremtés sikeres volt: – Mi itt Sárszentágotán tudjuk, hogy Szent Ágota 251-ben e napon szenvedett vértanúságot – fogalmazott.

Fotó: Sebestyén Zsanett

Szent Ágotáról, a településnek és annak templomának névadójáról, védőszentjéről megemlékező szentmisét Mészáros János esperes és Bognár Károly plébános celebrálta. A mise végén a hívek emlékmécsesekkel rajzolták ki Szent Ágota nevét, ezáltal is kifejezve tiszteletüket és csodálatukat a szent hitéért, kitartásáért és bátorságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában