Maszkosok a Korzón

2019.02.24. 14:30

Elűzték a telet a velencei karneválon

Izgalmas, szórakoztató előadásokkal, fellépésekkel, interaktív játékokkal űzte a telet az idei velencei karnevál a tóparton. Folyt a forralt bor és a pálinka, sültek a húsok és vonultak a maszkos, gólyalábas alakoskodók.

S. Töttő Rita

Vicces, elegáns, vagy éppen ijesztő - sokféle maszkot hoztak idén is a velencei karneválra a felvonulók és a résztvevők

Fotó: Igari Balázs

Reméljük, érti az idei tél, mi a dolga, miután a velenceiek boszorkányégetéssel, tűzzsonglőrökkel, alakoskodókkal és maszkos felvonulással adták szombaton a tudtára, hogy itt lenne már az ideje a távozásnak. S noha igazán kellemes körülményeket teremtett a február a karneválnak – hiszen több ízben is hét ágra sütött a nap -, de azért az éppen hogy nulla fok fölé kerekedő hőmérséklet nem engedte feledni a tudatot: igen, a tél itt-ott még belemarhat a terveinkbe...

Vicces, elegáns, vagy éppen ijesztő – sokféle maszkot hoztak idén is a velencei karneválra a felvonulók és a résztvevők
Fotó: Igari Balázs

Sok mindent elégettek az emberek a nádból készült boszorkánnyal szombaton Velencén: a télbanyára aggatott üzenetek közt szerepelt a stressz, a bánat, a betegség, a szegénység, de még az is, hogy „ne legyek rossz”. Volt akit a „kapástalanság” bántott, míg mást a szelek… De olyan is akadt, aki a rossz szomszédot vagy a rosszkedvet, irigységet, szerencsétlenséget égette el a velencei karneválon a boszorkánnyal. Fontos rituálék ezek, amelyek valóban segítenek abban, hogy az ember az új esztendő új körforgását a tavalyi rossztól megszabadulva kezdhesse.

A velencei karnevál résztvevői ijesztő és cirádás, barokkos maszkokkal, dobbal, tánccal, tűzzel és fergeteges bulival is azon igyekeztek ezen a szombaton, hogy búcsút intsenek már az idei télnek. Kicsik és nagyok egyaránt találhattak maguknak kedvükre való szórakozást ezen a napon a Velence Korzón: volt kézműveskedés, hosszú, látványos maszkos felvonulás és tűzzsonglőr bemutató is, a Varidance pedig káprázatos bemutatóval hozta lázba a tópartra érkező látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában