Nicsak, nem is oly Picur

2019.02.28. 08:00

Április végére elkészül a csalaiak régi-új közösségi helyisége

Ó, milyen jól is esett Fehérvárról Pátkára horgászni utazván a csalai Picur büfében a rántott máj bambival, amit szívószállal volt szürcsölni édes! Minden változik.

Majer Tamás

Ezután is lesz büférész a Picurban, éppen a helyén áll Östör Annamária és Hollósi Tamás

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szívószál végre – lassan – már nem menő, ebadta fölösleges műanyag! A csalai Picur sem a régi, sőt, végre egészen megújul! Már január végén belevágott a munkába a kivitelezést végző Városgondnokság.

Östör Annamária önkormányzati képviselővel és Hollósi Tamással, a Városgondnokság beruházási és karbantartási igazgatójával közös helyszínbejárásunkon megtudtuk, április végére készülnek el a felújítással.

– Ahogy megszabadultunk a régi büfé berendezésétől és kipucoltuk a teret, láthatóvá vált, milyen hihetetlenül nagy a hely. Egy közösségi tér lesz itt, amelyet a településrész lakói használhatnak majd – ecsetelte a képviselő. – A polgárőrök már be is jelentkeztek, itt szeretnének rendszeresen találkozni. Tervezünk különböző foglalkozásokat is, a nyugdíjasoknak egészségmegőrző tornát, egészségnapot. Tornyai Gábor atya is jelezte, hogy nagyon szívesen kijön misét tartani ide, ebbe a közösségi térbe – folytatta Östör Annamária, s hozzátette még, előadások, lakossági fórumok helye is lehet a régi-új Picur.

Ezután is lesz büférész a Picurban, éppen a helyén áll Östör Annamária és Hollósi Tamás
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ehhez mérten többfunk­ciós, könnyen átalakítható teret álmodtak meg ide a belső­építészek.

– Az első programot szeretné Kegl George, a Kégl család leszármazottja tartani, szeretne beszélgetni a településrész lakóival – fedte még fel a képviselő.

A beruházás tízmillió forintot kóstál, a városi büdzsé saját forrásból fedezi. – Műpadlót kap az egész belső burkolat. A büfé számára kialakítunk egy új pultot. A villamossági és épületgépészeti elemeket, vizesblokkot felújítjuk, s fűtő-­hűtő klíma kerül az épületbe – részletezte Hollósi Tamás.

A Szabadművelődés Háza lesz az üzemeltető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában