huszonkilenc édes és sós alkotás

2019.02.23. 15:00

A pázmándi „menők” – Lezárult a Menő menzák program

Farsanggal és süteménysütő versennyel zárult a Menő menzák program a településen, ahol tavaly mintegy 20 millió forintot nyert a Pázmándi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány.

Borsányi Bea

A gyerekeknek minden sütemény ízlett, el is fogyott minden

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Menő Kukta, a Menő Nagymama, a Menő Nagypapa és a Menő Szülő cím elnyerése volt a süteménysütő verseny tétje, amelyet első alkalommal hirdettek meg a faluban, és amelyre mindjárt 29 különböző édes és sós alkotás érkezett. A három tagú zsűrinek – Domak Andrásnak, az alapítvány kuratóriumi elnökének, Dreska Györgynének, az iskolai konyha főszakácsának, valamint Nyáriné Dani Anitának, a szülői munkaközösség elnökének – nem volt tehát könnyű dolga. Ahogy elmondták, kiváló házi készítésű desszerteket kaptak, amelyek között volt krémes, töltött, sajtos, egyszerűbb és több munkát igénylő is, sőt olyan is, amilyet korábban még egyikük sem kóstolt. Ez pedig egy pizzára emlékeztető, kissé sós, paradicsomos, bazsalikomos, sajtos alkotás volt.

A gyerekeknek minden sütemény ízlett, el is fogyott minden
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A beérkezett sütiket kirakták a sportcsarnok előterébe készített asztalra, röpke 1-2 óra alatt el is fogyott szinte minden, beleértve a hamburgert is, amelyet a pázmándi iskolások csak Ica-burgerként emlegetnek, és amelybe a húspogácsa helyett zöldségfasírt kerül az egészséges étkezés jegyében. A végén jöjjenek a „menők”: a gyerekek között Lukács Bence lett a Menő Kukta, Varga Gabriella a Menő Szülő, Lőrincz László a Menő Nagypapa és Aranka – még a zsűri sem tudta a vezetéknevét – a Menő Nagymama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában