zöldhullámokról

2019.02.20. 14:30

A gördülékenyebb közlekedés a Magyar Autóklub célja

Kedden kora délután tartotta idei első elnökségi gyűlését a Magyar Autóklub területileg illetékes elnöksége a Mol Aréna Sóstóban.

Palocsai Jenő

A Mol Aréna Sóstó adott helyet az autóklub közgyűlésének

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A Farkas Károly elnök által vezetett közép-dunántúli regionális szervezet vezetősége koordinálja Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megye alapszervezeteinek tevékenységét.

– A klub 80 ezer fős tagságából hétezer a mi régiónkban van. Feladatunk elsősorban a jogsegélyszolgálat, illetve az autósok érdekvédelme, de el vagyunk kötelezve a kulturált közlekedés meghonosítása irányában is – mondta Szabó Bakos György, a régió alelnöke.

A Mol Aréna Sóstó adott helyet az autóklub közgyűlésének
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A keddi zárt ülésen szóba kerültek olyan régóta égető problémák is, mint a zöldhullám hiánya bizonyos részeken. A város kelet–nyugati irányában látnak egy tengelyt, amelyet a Budai és a Horvát István út fekvése rajzol a térképre. Észak–déli irányban a Palotai és a Széchenyi út képezhetne egy ilyen tengelyt. A klub szerint ezen irányok áteresztő képességét kellene jobban működő zöldhullámmal segíteni, különösen csúcsforgalom idején.

A másik sarkalatos kérdés a sokszor emlegetett 81. számú főút. Szabó Bakos György elmondta, a 2017-es forgalomszámlálási adatok alapján a kétszer két sávos 8-as főút 11 800 autó forgalmát bonyolítja le, míg a 81-es út kétszer egy sávját 11 600 jármű tapossa nap mint nap. A klub szerint fontos, hogy benne legyen a kormány fejlesztési terveiben, ugyanis jelenleg nem szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában