intermodális csomópontok

2019.01.23. 07:05

Vonatról buszra Fehérváron? Előkészítési fázisban van a projekt

Egy múlt hónap végi kormányhatározatban, amely az országszerte létrehozandó intermodális csomópontokat (IMCS) érinti, szó esik a székesfehérvári IMCS-ről is. A régóta dédelgetett tervről, mint illetékest, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt-t (NIF) kérdeztük meg.

Majer Tamás

Gyorsabbá teheti az átszállást, a közlekedést a tervezett beruházás, amikor is a buszok átköltöznek a Piac térről a vasút mellé

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A beruházásnak köszönhetően egyszerűbbé és gyorsabbá válhat az átszállás a két közlekedési mód között, mivel a helyközi autóbusz-pályaudvart a vasútállomás mellé helyeznék át. Ezen túl javulnának a parkolás lehetőségei az autóbusz-pályaudvar és a vasútállomás környezetében megépülő P+R parkolók révén. A környező úthálózat fejlesztésével (Újváralja sor fejlesztése és új, külön szintű vasúti felüljáró építésével) javulhat a déli iparterület feltárása, valamint csökkenhet a Horvát István–Széchenyi utcai csomópont terheltsége is – írta lapunknak adott válaszában Hideg András, a NIF kommunikációs igazgatója.

Gyorsabbá teheti az átszállást, a közlekedést a tervezett beruházás, amikor is a buszok átköltöznek a Piac térről a vasút mellé
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Székesfehérvár vasútállomás intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztése és a P+R parkolók kialakítása projekt jelenleg előkészítési fázisban van. Az engedélyezési és a kiviteli terv szintű tendertervek elkészítésére, engedélyezési eljárások lefolytatására, valamint az egyéb szükséges tervezési feladatok ellátására vonatkozó tervezői szerződést 2018. márciusban kötötte meg a NIF Zrt. A tervezési feladatok befejezését követően indítható el a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás – ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában